VIDEO Diablo Immortal, cel mai popular joc din istoria Blizzard, dar vine Diablo IV: ce știm deja

VIDEO Diablo Immortal, cel mai popular joc din istoria Blizzard, dar vine Diablo IV: ce știm deja

Diablo Immortal este un succes răsunător pentru Blizzard, la doar câteva zile de la lansare. Dezvoltatorii din spate nu stau însă prea mult să celebreze victoria, pentru că lucrează intens la Diablo IV.

Printr-o postare pe contul oficial de Twitter al seriei, creatorii Diablo au celebrat nu mai puțin de 10 milioane de instalări în prima săptămână de disponibilitate a noului Immortal, creat pentru mobile, dar pe care îl poți juca și pe PC-uri cu Windows. Cu această performanță, titlul a devenit cea mai de succes lansare din istoria francizei. Ca referință, până la această oră, seria Diablo s-a reflectat în trei jocuri principale și patru expansion-pack-uri sau addon-uri pentru ele.

După Diablo Immortal, urmează Diablo IV

Performanța Diablo Immortal este cu atât mai impresionantă, cu cât foarte mulți utilizatori s-au arătat sceptici pe marginea subiectului, având în vedere că vorbim de un titlu ”gratuit” încărcat de achiziții in-app care îți strică experiența. Nu de alta, dar au început deja să circule online mai multe dovezi ale faptului că trebuie să investești sume fabuloase de bani pentru a-ți face un personaj de top, cu cele mai bune armuri.

Dincolo de această deviere de la franciza originală, după Diablo Immortal se va lansa Diablo IV, cândva în 2023. Mai multe detalii despre acesta din urmă au fost făcute publice la Xbox Summer Game Fest, având în vedere că Microsoft finalizează ultimii pași pentru a deveni noul proprietar al Activision Blizzard.

În ceea ce privește particularitățile care îl vor face diferit de Diablo III, pe lângă upgrade-urile vizuale, se pare că noul titlu va îmbrățișa conceptul de open-world (lume deschisă), cu un sistem mult mai bine pus la punct de dezvoltare a personajului principal și cu un mecanism de schimbare radicală a stilului de joc prin aptitudini sau skill-uri. Aparent, inamicii se vor adapta mai bine la nivelul jucătorului, iar experiența finală va fi un pic mai provocatoare. Cei care vor să se înscrie în beta-ul de Diablo IV, pot folosi acest link.

Citește și: