Diablo Immortal – cât te costă jocul “gratuit”, de fapt

Diablo Immortal - cât te costă jocul “gratuit”, de fapt

Un YouTuber a calculat cât costă să îți aduci caracterul la nivel maxim în Diablo Immortal, iar numărul final depășește șase cifre.

Lansat cu doar câteva zile în urmă, Diablo Immortal de la Activision Blizzard a făcut vâlvă din mai multe motive, printre care și modelul său de microtranzacție. Și anume, Diablo Immortal este un joc free-to-play și, ca atare, prezintă o serie de moduri prin care jucătorii pot sprijini dezvoltarea lui continuă.

În timp ce această abordare a durabilității este destul de obișnuită în zilele noastre, Diablo Immortal poate să fi dus lucrurile cu un pas mai departe decât s-ar fi așteptat majoritatea jucătorilor.

Conform calculelor canalului de YouTube Bellul News, sistemul unic de monetizare al jocului este configurat într-un mod care face ca limitarea caracterelor să fie un efort extrem de costisitor. Miezul problemei, conform videoclipului recent al Bellul News, este că Diablo Immortal permite jucătorilor să cumpere așa-numitele pietre prețioase legendare. Aceștia sunt una dintre cele trei căi de progresie a personajelor, alături de echipamentul obișnuit și nivelul XP și dictează progresia nivelului final de joc dincolo de ceea ce este posibil prin simpla atingere a nivelului maxim al lui Diablo Immortal.

Un joc bun până apare Diablo 4

Deocamdată, jucătorii F2P nu pot câștiga jocuri legendare de top, care sunt disponibile doar prin intermediul unora dintre opțiunile de monetizare ale jocului, iar maximizarea completă a unui personaj costă efectiv 110.000 USD în economia actuală a jocului.

Matt și Michael de la Bellular News susțin, de asemenea, că Legendary Gems din Diablo Immortal sunt un sistem complicat în mod deliberat, explicând că ar fi nevoie de aproximativ 10 ani de joacă pentru ca un jucător F2P să elaboreze complet un personaj în iterația actuală a jocului. Mai exact, pietrele legendare nu sunt garantate nici măcar pentru jucătorii plătitori, deoarece sunt acordate doar aleatoriu la achiziționarea de loot boxes, de altfel motivul pentru care Diablo Immortal nu a fost lansat în întreaga lume.

După lansarea timpurie a lui Diablo Immortal, jocul pare să fie într-adevăr o „adevărată experiență Diablo”. Comunitatea a început să laude jocul aproape imediat după lansare, deși a existat o doză sănătoasă de scepticism în jurul sistemului de monetizare al lui Immortal, iar acest lucru ar fi putut foarte bine să fi fost justificat dacă ceea ce Bellular News a spus este corect.

Deoarece jocul a apărut și pe PC, merită să iei în considerare ideea că lansarea lui Diablo Immortal pentru PC este o veste bună pentru Warcraft Mobile odată ce apare, deoarece și acel joc ar putea fi disponibil pe un număr mai mare de dispozitive decât se bănuia inițial. La urma urmei, pentru jucătorii neinteresați de min-maxing, monetizarea lui Immortal ar putea să nu fie o problemă.

Diablo Immortal este acum disponibil pe iOS, Android și PC.

Citește și:
Etichete: