Diablo Immortal are parte de o lansare interesantă: țările unde este interzis jocul Blizzard

Diablo Immortal are parte de o lansare interesantă: țările unde este interzis jocul Blizzard

Abia ce s-a lansat.

Diablo Immortal a ajuns la sfârșitul acestei săptămâni pe dispozitive mobile și, oarecum neașteptat, pe PC, într-o beta deschisă care a fost dezvăluită în aprilie. Cu excepția cazului în care stai în Belgia sau Țările de Jos unde nu vei avea acces la joc — cel puțin în mod legitim.

Problema pare să fie legată de loot boxes și, în special, de legile împotriva lor în acele țări. Site-ul olandez de jocuri Tweakers a raportat că, la câteva zile după ce preînregistrarea Diablo Immortal a fost lansată în App Store și Google Play, a fost dezactivată în Belgia și Țările de Jos. Un reprezentant al Activision Blizzard a declarat site-ului că eliminarea a fost „legată de condițiile actuale de operare pentru jocurile din acele țări”.

Problema a fost clarificată în continuare printr-un mesaj distribuit pe subreddit-ul Diablo Immortal, presupus de la un agent de asistență Blizzard. „Din păcate, jucătorii din Țările de Jos și Belgia nu vor putea instala Diablo Immortal din cauza restricțiilor de jocuri de noroc ale țărilor”, se spune. „Lootbox-urile din joc sunt împotriva legii în țara dumneavoastră, așa că, dacă nu se modifică restricțiile privind jocurile de noroc, jocul nu va fi lansat în Țările de Jos și Belgia”.

Probleme cu legea

Mesajul avertizează, de asemenea, că este ilegal ca cetățenii din Belgia și Țările de Jos să descarce jocul dintr-o altă țară și, chiar dacă nu ești blocat din cauza faptelor tale, s-ar putea să fii interzis, deși „în situații similare în trecut acolo unde loot boxes RNG erau împotriva legii în anumite țări, nu am interzis niciun jucător pentru asta”, a adăugat reprezentantul.

Belgia și Țările de Jos au adoptat poziții mult mai puternice împotriva loot boxes din jocurile video decât majoritatea altor țări.

În 2018, Valve a dezactivat capacitatea de a deschide loot boxes CS:GO pentru a rămâne în conformitate cu reglementările privind jocurile de noroc din acele țări, și la scurt timp după aceea, Blizzard a eliminat loot boxes plătite din Overwatch și Heroes of the Storm în Belgia.

În 2020, Electronic Arts a fost lovită de o amendă de 10 milioane de euro pentru loot boxes FIFA din Țările de Jos, deși acea decizie a fost anulată la începutul acestui an.

Citește și:
Etichete: