14 iun. 2022 | 13:16

Victor Ponta a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Câți bani are de luat

ULTIMA ORĂ
Victor Ponta a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Câți bani are de luat

Victor Ponta a câștigat la CEDO procesul intentat împotriva României. Fostul premier a fost invitatul Laviniei Șandru la emisiunea Impact Live. El a discutat despre mai multe subiecte, printre care tragedia de la Colectiv, dar și subiectul drogurilor de la festivalul SAGA. 

Câți bani primește Victor Ponta desăgubiri

Printre altele, Victor Ponta, co-fondator și președinte al Partidului PRO România, a declarat că a câștigat procesul împotriva României la CEDO.

El urmează să primească suma de 10.000 de lei.

„Azi am câștigat la CEDO, aia 10.000 de lei pe care ar trebui să-i dau eu, mi-i dă mie statul român. Deci cine rămâne să plătească, ca de obicei?

Statul român. Și statul romîn de unde plătește? Că acum eu sunt întreprinzător. Din contestații, impozite, din buzunarul cetățeanului și al meu.

Plătesc taxe și impozite. Ce să fac, dacă am fost cu PSD, cu Pro România? Dacă eram la PNL, fiind bugetar, ești ok. Domnul Iohannis e bugetar, domnul Ciucă e bugetar, toată lumea e bugetară, nu?”, a spus Ponta în emisiunea Impact Live.


”Ingerinţa în exercitarea (de către domnul Ponta) a dreptului său la libertatea de exprimare (…) nu era (…) necesară într-o societate democratică”, spune instanţa de la Strasbourg.

România a încălcat articolul 10 privind dreptul la libertatea de exprimare din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care Victor Ponta a câștigat procesul.

El a fost acuzat de afirmații defăimătoare la adresa unuia dintre foștii lui miniștri, însă invocând dreptul la libera exprimare, a acționat România la CEDO.

Lavinia Șandru și Victor Ponta au discutat și despre sentința în dosarul Colectiv, despre care fostul premier a spus că a fost nedreaptă, în cauza lui Cristian Popescu Piedone.

„Avem în toată țara, nu doar în București, o mulțime de locuri unde, doamne-ferește, dacă se întâmplă ca la Colectiv, nu scapă oamenii.

În continuare, la toate festivalurile este un fenomen, nu doar în România, ci în toată lumea, este un fenomen chestia cu drogurile, în licee, dar acum corupția nu mai ucide, acum n-o mai ucide nimeni. Nu știu cine, doar Putin ucide, atât. Și la Saga, cred că doar Putin le-a dat droguri”.

Salariul unui procuror român la Bruxelles, 10.000 de euro

Fostul premier a mai vorbit despre suma pe care un procuror român la Bruxelles o încasează. 

El a spus că suma se ridică la 10.000 de euro pe lună.

”Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună.

Instituția o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a declarat Laura Codruța Kovesi, înainte de preluarea funcției de procuror șef european.