Vești bune pentru fanii Fortnite: jocul revine pe iOS și Android

Vești bune pentru fanii Fortnite: jocul revine pe iOS și Android

O versiune în cloud a jocului pentru iOS și Android va intra în beta închisă săptămâna viitoare.

Fortnite nu a fost disponibil pe App Store de la Apple sau pe Google Play Store de 17 luni. Deși nu se așteaptă ca jocul să revină curând în niciunul dintre magazine, se pare că jucătorii vor putea în curând să ajungă pe insulă pe telefoanele și tabletele lor.

NVIDIA și Epic Games au făcut echipă pentru o versiune în cloud a popularului joc, care poate fi jucată prin GeForce Now. O versiune desktop este deja disponibilă pe serviciu.

Săptămâna viitoare va începe testarea unei versiuni beta închisă pentru a testa capacitatea serverului, livrarea grafică și comenzile tactile. NVIDIA a deschis înregistrările și va acorda utilizatorilor acces la versiunea beta în loturi în următoarele câteva săptămâni. Nu ai nevoie de un abonament plătit GeForce Now pentru a participa.

Un joc controversat

Dacă reușești să îți asiguri un loc, veți putea juca Fortnite prin Safari pe iOS și prin aplicația GeForce Now de pe Android. NVIDIA și Epic nu au stabilit încă o dată de încheiere pentru versiunea beta.

Când NVIDIA a activat GeForce Now pe iOS anul trecut, a spus că în cele din urmă le va oferi utilizatorilor de iPhone și iPad din nou acces la Fortnite, deși ea și Epic construiau mai întâi o versiune prietenoasă cu atingerea. Jucătorii Android și iOS pot folosi un controler Bluetooth dacă preferă să nu folosească comenzile tactile în timp ce se rotesc pe hartă ca Spider-Man.

Apple și Google au scos Fortnite din magazinele lor respective, pe fondul unei lupte cu Epic Games pentru plățile în aplicație. Editorul a dat în judecată ambele companii, pretinzând că se implicau într-un comportament anticoncurențial. Cazul Apple a fost judecat anul trecut.

Un judecător a decis că Epic nu a dovedit că Apple a încălcat legile antitrust.

Citește și: