30 dec. 2021 | 10:55

A căzut Fortnite, probabil cel mai popular joc online: explicația dezvoltatorilor

ACTUALITATE
A căzut Fortnite, probabil cel mai popular joc online: explicația dezvoltatorilor

Dacă plănuiești să te joci Fortnite astăzi, poate ar fi indicat să îți faci alte planuri, ori chiar să alegi alte jocuri. Problema a fost semnalată de o serie de gameri care nu s-au putut conecta la rețea.

Epic Games a declarat, într-un mesaj inițial, că investighează „problema” și a promis că va reveni cu un mesaj imediat ce va avea un răspuns, cu privire la cauzele care au putut să facă această situație posibilă. În momentul de față nu se știe ce anume a putut cauza acest „picaj” major. 

Probleme mari pentru Fornite

Inițial, Fortnite a publicat pe site-ul oficial că, în acest moment, este vorba despre o „întrerupere majoră”. Aceeași pagină web notează, de asemenea, că Epic Games Store se confruntă cu probleme semnificative pe care încearcă să le rezolve.

Mai mult, conform unor informații publicate de Downdetector, gamerii nu ar fi putut să se joace GTA Online și nici să acceseze Discord. Nu se știe dacă cele două incidente au, totuși, vreo legătură între ele – însă nu ar fi exclus.

Trebuie să amintim că anul 2021 a fost campion, atunci când vorbim despre rețele și pagini inaccesibile, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp.

Spre exemplu, la începutul lunii decembrie, o problemă a rețelei Amazon Web Services a făcut ca multe site-uri web, inclusiv Disney + și Vice, să devină inaccesibile timp de mai multe ore.

De menționat că Fortnite rulează pe un backend AWS.

Ulterior, Epic Games a confirmat că serverele Fortnite sunt, din nou, online, după întreruperea de câteva ore. „Vom ști mai multe detalii despre motivul care a putut cauza întreruperea abia săptămâna viitoare și vom încerca să găsim soluții pentru a recupera timpul pierdut”, a scris compania, într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare. 

Încă nu se știe cum a afectat această întrerupere jocurile și care vor fi consecințele – atât pentru companie, cât și pentru gamerii care nu s-au putut conecta.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele