Vești bune pentru fanii Fallout: Amazon a început producția serialului

Vești bune pentru fanii Fallout: Amazon a început producția serialului

Adaptarea Prime Video a celei mai vândute francize de jocuri Fallout urmează să înceapă.

Geneva Robertson-Dworet  și Graham Wagner  au venit la bord ca showrunner.

Lumea Fallout este una în care viitorul imaginat de americani la sfârșitul anilor 1940 explodează asupra lui însuși printr-un război nuclear în 2077. Magia lumii Fallout este asprimea pustiului pusă împotriva ideii utopice a generației precedente a unei lumi mai bune prin energie nucleară. Are un ton serios și dur, dar presărat cu momente de umor ironic.

Fallout, serialul TV, este de la Amazon Studios și Kilter Films în asociere cu Bethesda Game Studios și Bethesda Softworks, cu producătorii executivi Nolan, Joy și Athena Wickham pentru Kilter Films; Todd Howard pentru Bethesda Game Studios și James Altman pentru Bethesda Softworks.

Franciza Fallout a înregistrat vânzări record și a primit zeci de premii pentru Jocul Anului, în timp ce jocul său pentru mobil, Fallout Shelter, a fost descărcat de peste 170 de milioane de ori.

Visul unei generații

După luni de negocieri, în vara anului 2020, Amazon Studios a licențiat drepturile asupra jocurilor pentru Nolan și Joy pentru a dezvolta o adaptare TV în cadrul contractului lor general cu streamer-ul și i-au înmânat proiectului un angajament de serie. Anunțul a fost însoțit de un videoclip „Easter Egg” care tachina proiectul.

Fallout este una dintre cele mai mari serii de jocuri din toate timpurile”, au spus Joy și Nolan la acea vreme. „Fiecare capitol din această poveste nebun de imaginativă ne-a costat nenumărate ore pe care le-am fi putut petrece cu familia și prietenii. Așa că suntem incredibil de încântați să colaborăm cu Todd Howard și cu restul nebunilor geniali de la Bethesda pentru a aduce la viață acest univers masiv, subversiv și întunecat de amuzant cu Amazon Studios.”

Acesta este un caz rar de regizare pentru Nolan, care și-a făcut debutul regizoral cu un episod din serialul CBS Person of Interest, pe care l-a creat. El a continuat să regizeze episodul pilot din Westworld de la HBO, pe care l-a co-creat împreună cu Joy, precum și finalul sezonului 1 și premiera sezonului 3 al aclamatului serial, care urmează să revină cu sezonul 4 în acest an.

Robertson-Dworet a co-scris Captain Marvel și Tomb Raider din 2018. Wagner a fost producător executiv la Portlandia și coproducător executiv la Silicon Valley și Baskets.

Amazon a anunțat că anul 2022 este momentul când producția va începe.

Citește și: