Vestea zilei de la Banca Transilvania: tranzacția fabuloasă care vizează toți clienții

Vestea zilei de la Banca Transilvania: tranzacția fabuloasă care vizează toți clienții

Săptămâna se încheie cât se poate de bine pentru unul dintre cei mai mari și puternici jucători de pe piața bancară autohtonă. Este vorba despre Banca Transilvania și anunțul făcut de aceasta cu privire la finalizarea procesului de achiziție a Țiriac Leasing. Clienții au toate motivele de bucurie, instituția consolidându-și astfel poziția pe piața de profil.

Pentru început, trebuie notat că nu vorbim despre o tranzacție oarecare, ci despre o veritabilă premieră. Mai exact, avem în față prima achiziție BT a unei companii de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar.

BT Leasing și Țiriac Leasing sunt companii de top pe piața de leasing din România, cu peste 20 de ani de activitate în domeniu, Țiriac Leasing fiind a treia companie de profil și prima companie de leasing independentă, achiziționată de Banca Transilvania, după Idea::Leasing și ERB Leasing.

„Tiriac Leasing activeaza pe piata de peste 20 de ani, timp in care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentand o specializare semnificativa si recunoscuta in sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzactii, Tiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finantand de-a lungul timpului peste 37.000 de clienti.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la randul sau pe piata de peste 20 de ani, timp in care a sustinut peste 10.000 de clienti si a incheiat peste 20.000 de contracte, iar in 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. In 2021, o alta companie de profil a intrat in Grupul BT, Idea::Leasing”, transmit reprezentanții BT.

Ce va face banca, de acum încolo

Planul BT prin acest pas strategic este atat implicarea directa intr-un model de afaceri de nisa care face diferenta pe piata auto, cat si intarirea pozitiei cu servicii de finantare alternative. Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia in urma finalizarii tranzactiei de expertiza echipelor celor doua entitati specializate in leasing financiar de un portofoliu reunit si de o varietate extinsa a ofertei de servicii si produse derivate.

Veștile bune continuă în această perioadă pentru BT

Pe lângă finalizarea cu succes a acestei tranzacții, BT a mai marcat o reușită în aceste zile. Banca

a primit Trofeul Excelentei pentru cele mai multe credite de invetitii acordate prin programul IMM Invest.

“Misiunea noastra de a sprijini IMM-urile romanesti ne-a unit, ne-a dus la o colaborare permanenta, echipele noastre se cunosc foarte bine, iar pe aceasta cale multumesc echipei FNGCIMM pentru o colaborare excelenta. Multumim pentru deschidere, initiativa si curajul de a merge mai departe.

Romania are nevoie de mai multe programe nationale de dezvoltare, de garantare, de stimulare a investitiilor si sustinere a antreprenorilor romani. Noi, nu doar Banca Transilvania, ci si intregul sistem bancar este aici sa sprijine dezvoltarea Romaniei, astfel incat in urmatorii ani sa vedem incluziunea financiara, cresterea portofoliilor de credite bancare intr-un mod sanatos si sa vedem Romania pe podiumul Uniunii Europene“, a declarat Omer Tetik, Director General.

Citește și: