07 iun. 2022 | 09:35

Vestea proastă a zilei pentru utilizatorii de iPhone: ce telefoane rămân fără actualizări, în 2022

ACTUALITATE
Vestea proastă a zilei pentru utilizatorii de iPhone: ce telefoane rămân fără actualizări, în 2022

iOS 16 renunță la suportul pentru iPhone 6S, 7 și SE de prima generație. Apple își va lua rămas bun, de asemenea, de la iPad-urile, Mac-urile mai vechi și Apple Watch Series 3.

După cum este tradiția, Apple va lăsa în urmă unele dintre dispozitivele sale mai vechi, când va începe să lanseze cele mai recente sisteme de operare. Când iOS 16 va sosi în această toamnă, va fi disponibil pentru iPhone 8 și modelele ulterioare – cu alte cuvinte, toate telefoanele pe care Apple le-a lansat din 2017. Asta înseamnă că utilizatorii iPhone 6S, iPhone 7 și iPhone SE (prima generație) nu vor putea face upgrade la iOS 16, scrie Engadget.

Când vine vorba de iPadOS 16, Apple va renunța la suportul pentru câteva dispozitive, iPad Mini 4 și iPad Air 2. Având în vedere că Mini 4 a debutat în 2015, iar Air 2 este din 2014, este sigur să spunem că își “arată vârsta”. În orice caz, este o dovadă a rezistenței lor că Apple i-a susținut până la iPadOS 15.

Pe care iPhone-uri nu vei avea iOS 16

Astfel, vei avea nevoie de un Apple Watch Series 4 sau mai recent pentru a utiliza watchOS 9. Utilizatorii Apple Watch Series 3 au putut instala watchOS 7 și watchOS 8, dar unele funcții nu erau disponibile.

Lucrurile devin puțin mai complicate când vine vorba de macOS Ventura. Următoarele dispozitive vor fi acceptate:

iMac, 2017 și ulterioare

Mac Pro, 2019 și ulterioare

iMac Pro, 2017

Mac mini, 2018 și ulterioare

MacBook Air, 2018 și ulterioare

MacBook, 2017 și ulterioare

MacBook Pro, 2017 și ulterioare

Este întotdeauna trist să vezi că Apple își ia rămas bun cu dispozitivele mai vechi, deși toate modelele pe care nu le va mai suporta au fost lansate cu cel puțin cinci ani în urmă – iPad Air 2 și 2013 Mac Pro în special au avut o reputație bună.

De asemenea, Apple adaugă Undo Send și noi instrumente de dictare la Messages în iOS 16. Așadar, vei avea o fereastră de 15 minute pentru a edita sau a reaminti un mesaj trimis.

Apple îți va permite, așadar, în curând să ștergi mesajele pe care nu ai vrut cu adevărat să le trimiți. Aplicația Messages actualizată din iOS 16 primește o nouă funcție: „Anulați trimiterea”, precum și capacitatea de a edita conversațiile pe care le-ai trimis deja și de a le marca pe unele ca necitite, conform Engadget.