05 iun. 2022 | 09:00

De ce să nu mai închizi aplicațiile deschise pe iPhone: gestul care nu ajută la nimic

ACTUALITATE
De ce să nu mai închizi aplicațiile deschise pe iPhone: gestul care nu ajută la nimic

De-a lungul anilor, modul în care Apple a integrat partea de multitasking în sistemul de operare pentru iPhone a suferit numeroase modificări. Un lucru a rămas însă neschimbat, smartphone-ul tău nu are nimic de câștigat dacă ți-ai făcut un obicei din a închide aplicațiile recente.

Pe vremuri, apăsat dublu click pe buton principal de la baza iPhone-ului și vedeai aplicațiile deschise recent. În ultimii ani, de la lansarea iPhone X, a devenit suficient să dai cu degetul în sus din marginea inferioară a ecranului și să ții câteva momente degetul pe mijlocul ecranului în același scop, de a vedea programele și jocurile pe care le-ai folosit în trecut. Tot de acolo, printr-un swipe în sus, le poți închide pentru totdeauna pe cele care te deranjează. Un beneficiu real din acest gest pe care îl faci obsesiv-compulsiv nu există însă.

De ce să nu-ți mai închizi aplicațiile pe iPhone

Folosești o aplicație pentru câteva momente pe iPhone, ieși din ea și intri în alta. Când revii la cea anterioară, pare să nu fi plecat nicăieri. În definitiv, asta și înseamnă multitasking, sentimentul că poți în orice moment să sari de la un program la altul și nu pierzi nimic în niciunul niciodată. Pe același principiu, te gândești că atunci când ai zece aplicații deschise, ar fi bine să mai și închizi dintre ele, ca terminalul tău Apple să beneficieze de un salt de performanță.

De fapt, acel beneficiu este exclusiv imaginar. Nu câștigi nimic în mod real, pentru că acele aplicații, de fapt și de drept, nu rămân pornite în spate. În schimb, intră automat într-un mod de hibernare, standby. Așteaptă să revină pe ecran pentru a-ți aminti la ce lucrai, dar, între timp, nu au mai consumat resursele hardware ale aparatului.

În mod oficial, Apple a introdus acel mecanism doar pentru a facilita închiderea aplicațiilor care s-au blocat dintr-un motiv sau altul, nu pentru a-ți alimenta obsesia că doar închizând dintre ele constant te bucuri de performanța adevărată a iPhone-ului tău.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele