07 iun. 2022 | 09:16

iMessage pe iPhone, o alternativă mai bună la WhatsApp: ce se schimbă în iOS 16

ACTUALITATE
iMessage pe iPhone, o alternativă mai bună la WhatsApp: ce se schimbă în iOS 16

Apple adaugă Undo Send și noi instrumente de dictare la Messages în iOS 16. Așadar, vei avea o fereastră de 15 minute pentru a edita sau a reaminti un mesaj trimis.

Apple îți va permite, așadar, în curând să ștergi mesajele pe care nu ai vrut cu adevărat să le trimiți. Aplicația Messages actualizată din iOS 16 primește o nouă funcție: „Anulați trimiterea”, precum și capacitatea de a edita conversațiile pe care le-ai trimis deja și de a le marca pe unele ca necitite, conform Engadget.

Astfel, noile funcții de editare sau ștergere a mesajelor se vor aplica numai chaturilor „trimise recent”, cu o fereastră de 15 minute pentru efectuarea modificărilor. Toți cei din thread vor vedea o indicație când un mesaj a fost editat sau șters. De asemenea, Apple le va permite utilizatorilor să recupereze mesajele șterse pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Schimbarea în iMessage, pe iOS 16

De asemenea, compania oferă dictatului un upgrade semnificativ, cu capacitatea de a adăuga automat semne de punctuație la mesajele mai lungi și de a dicta caractere emoji. Utilizatorii pot, de asemenea, să efectueze mai multe sarcini între tastatură și sugestiile QuickType în timp ce folosesc dictarea, pentru a facilita modificarea anumitor mesaje.

Apple se bazează, de asemenea, pe funcțiile de partajare îmbunătățite introduse anul trecut cu iOS 15. Acum, compania adaugă SharePlay la Mesaje, astfel încât prietenii să poată viziona videoclipuri și să asculte muzică împreună, în timp ce conversează. Anterior, SharePlay era limitat la apeluri FaceTime.

Messages va putea, de asemenea, să profite de alte funcții noi iOS 16. În special, „căutarea vizuală” le va permite utilizatorilor să tragă și să plaseze porțiuni de imagini direct în thread-uri de mesaje. Părinții care folosesc Partajarea în familie vor putea, de asemenea, să aprobe sau să respingă cererile pentru mai mult timp pe ecran, de la copiii lor, direct în Mesaje.