Vestea dimineții pentru toți românii cu pensii de până în 2000 de lei: milioane de pensionari, vizați direct

Vestea dimineții pentru toți românii cu pensii de până în 2000 de lei: milioane de pensionari, vizați direct

În contextul programelor guvernamentale menite să le întindă o mână de ajutor celor mai vulnerabili dintre români, autoritățile au anunțat mai multe particularități ale ajutoarelor sociale destinate pensionarilor cu până în 2000 de lei.

În 2023, românii cu probleme financiare care nu se mai descurcă cu banii vor fi ajutați în mai multe feluri, sperând, în final, ca aceștia să aibă un trai decent. În primul rând, din fonduri europene, vor primi un ajutor de 1400 de lei în două rate. Cu cei 700 de lei ar trebui să să-și poată plăti facturile la energie care au explodat în ultimul an.

Nu de alta, dar pe hârtie, prețul la energie electrică este mai mare cu 600%, iar cel la gaze naturale a crescut cu 535%. În această nouă realitate, când o gospodărie are un venit mediu de 2000 de lei, nu mai puțin de 30% din buget se orientează către achitarea facturilor la utilități, iar 50% merge pe asigurarea hranei.

Ajutorul pentru pensionarii cu pensii de până în 2000 de lei

”Este un moment în care România, ca și multe alte state europene, se confruntă în cu provocări acute, cu multiple crize care se suprapun. Tocmai de aceea este vital să venim în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru ca toți românii să treacă cu bine peste acestă perioadă. Sunt aproximativ 3.000 de lei pe care fiecare beneficiar îi va primi cu siguranță anul viitor, din fonduri europene, într-un efort al Guvernului de a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Această iniţiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în țara noastră, cu un impact deosebit la nivelul grupurilor vulnerabile, măsurile luate contribuind in mod real si direct la creșterea calității vieții lor și la diminuarea considerabilă a riscului de excluziune socială, prin asigurarea capacității gospodăriilor de a-și asigura nevoile imediate”, a explicat ministrul Marcel Boloș, conform comunicatului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

În final, după cum am detaliat și ieri, cel mai important pe lângă majorarea pensiilor este ajutorul de 1400 de lei, în două rate, bani care trebuie utilizați înainte de finele anului viitor.

Cine beneficiază de ajutorul de 1400 de lei în două rate de 700 de lei