Vestea dimineții, pentru toți românii care au card bancar: ce se schimbă

Vestea dimineții, pentru toți românii care au card bancar: ce se schimbă

Dacă deții un card Visa, ar trebui să te pui la curent cu noutățile care tocmai au fost anunțate de reprezentanții companiei.

Mai exact, trebuie să știi că Visa Acceptance Cloud (VAC), care marcheaza o noua etapa in modul in care companiile accepta plati de la clientii lor.

Cum te vor ajuta schimbările

„Dupa succesul “Tap to Phone”, solutia de acceptare a platilor prin intermediul telefoanelor mobile, VAC va permite acceptatorilor, furnizorilor de servicii de plata, producatorilor de terminale POS si jucatorilor din industria IoT (Internet of Things) sa transfere in cloud software-ul de procesare a platilor incorporat in prezent in fiecare dispozitiv de acceptare, acesta devenind accesibil de oriunde.

Prin VAC, disponibila deja in sase zone geografice, aproape orice dispozitiv va putea fi transformat intr-un terminal de plata conectat in cloud, oferind acces la actualizari software simple, la date analitice robuste si la diverse servicii Visa. VAC este implementat prin intermediul centrelor de date Visa, prin urmare platforma ofera de asemenea cel mai inalt nivel de securitate a datelor”, transmit reprezentanții băncii.

Oficialii companiei susțin că acesta este viitorul păților. Tendința este de a adopta o digitalizare cât mai elaborată.

„Acceptarea bazata pe cloud este viitorul platilor”, a declarat Mary Kay Bowman, Senior Vicepresident Visa, responsabila la nivel global de produse si platforme de plati.

Beneficiile noilor tehnologii sunt nenumărate, spun cei implicați în acest proiect de amploare.

„Terminalele POS conectate in cloud permit comerciantilor sa accepte plati pe o gama larga de dispozitive, rapid, simplu si in siguranta, fie ca e vorba de un automat de plata dintr-un hotel, o oglinda inteligenta dintr-un magazin de lux sau telefonul vanzatorului dintr-un mic chiosc de ziare de pe strada”.

Plata online din aplicații este viitorul. Un viitor sigur, eficient, rapid și accesibil.

„Comerciantii cauta sa imbunatateasca experienta clientilor in magazin pentru a egala viteza si confortul pe care le ofera experientele de plata online si din aplicatii”, a spus Bill Roberts, CEO, NOBAL Technologies.

„Oglinda inteligenta NOBAL in parteneriat cu VAC de la Visa ofera experiente de plata fara cheltuielile si expertiza necesare modulelor hardware incorporate, ajutandu-ne sa deschidem noi drumuri catre viitorul comertului.”

Citește și: