Vestea dimineții pentru pensionarii români: se întâmplă cu pensiile din decembrie, din ianuarie, e oficial

Vestea dimineții pentru pensionarii români: se întâmplă cu pensiile din decembrie, din ianuarie, e oficial

În această perioadă, pensionarii români sunt mai stresați ca niciodată când vine vorba de viramentul pensiilor. Oamenii sunt conștienți că autoritățile și-au votat multe zile libere și minivacanțe, dar nu înțeleg foarte bine cum le va afecta acest lucru finanțele în perioada sărbătorilor și în ianuarie.

În contextul multor întrebări din rândul oamenilor legate de viramentul pensiilor în această perioadă, Marius Budăi a venit cu lămuriri suplimentare. Într-o intervenție din seara trecută, ministrul Muncii a explicat când vor intra pensiile pe decembrie și când ar trebui românii să se aștepte la viramentul primelor pensii majorate.

Când intră banii pensionarilor români pe card în decembrie, în ianuarie

”Chiar dacă a fost liber, vineri s-au făcut plăți astfel încât am început plata pensiilor. Mâine, Casa de Pensii va mai livra către Poștă alte sume. Avem înțelegere de la Poșta Română”, a comentat ministrul Muncii, manifestând optimism pe marginea faptului că mini-vacanța de 1 decembrie nu a influențat acest proces.

În ceea ce privește pensiile din ianuarie, lucrurile sunt clare. ”În ianuarie, de asemenea, pentru că e deschidere de conturi în noul an bugetar plata va începe undeva pe 4 ianuarie”, a spus ministrul Marius Budăi.

De la 1 ianuarie 2023, punctul de pensie va crește în România la 1785 de lei, conform intervenției ministrului la Realitatea Plus. ”Toate pensiile bazate pe contributivitate vor crește. Programul „Sprijin pentru România va fi în continuare. Voucherele de 250 lei vor continua. Vor fi măsuri de ajutor pentru anul 2023”, a spus ministrul.

Vizavi de voucherele sociale așteptate de milioane de români, ultimul virament de 250 de lei pe anul curent, banii vor intra în perioada 19 – 23 decembrie. ”Am fi vrut mai devreme, dar avem un calendar de respectat”, a spus Marius Budăi.

În final, românii pot fi optimiști când vine vorba de viramentul pensiilor în această perioadă, neexistând întârzieri. De asemenea, majorările ar trebui să se resimtă în toată piața.