Veste de ultimă oră. Consilierul lui Biden a făcut anunțul. A fost în prima linie de luptă anti-covid 19

Veste de ultimă oră. Consilierul lui Biden a făcut anunțul. A fost în prima linie de luptă anti-covid 19

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier medical al Casei Albe, a confirmat că se va retrage până la sfârșitul primului mandat al președintelui Joe Biden, dar acest lucru ar putea avea loc mult mai devreme, a declarat luni expertul în boli infecțioase într-un interviu acordat Reuters.

Consilierul lui Biden demisionează

„Nu am făcut un anunț privind retragerea mea, dar ar putea fi oriunde de acum până atunci”, a declarat Fauci în interviul telefonic. „Nu știu încă”.

Fauci, în vârstă de 81 de ani, a declarat la sfârșitul lunii noiembrie 2021 pentru Reuters că „nici pe departe nu se gândește” la pensionare.

El a fost directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din 1984 și în 2020 a devenit imaginea eforturilor guvernului american de a limita pandemia COVID-19.

Când va părăsi serviciul guvernamental, Fauci a declarat că nu intenționează să se retragă complet.

„Voi continua să lucrez pentru că încă mai am multă energie și pasiune în ceea ce privește sănătatea publică, și sănătatea publică globală”.

Ce spune Fauci despre variola maimuței

În ceea ce privește epidemia actuală de variola maimuței, Fauci a declarat că „există riscul” ca virusul să devină endemic în Statele Unite, ceea ce înseamnă că va continua să se răspândească fără a fi eradicat.

„Acesta este motivul pentru care trebuie să ne mișcăm rapid”, a spus el.

În afară de persoanele care au fost deja expuse la virus, Fauci a spus că vaccinurile trebuie administrate persoanelor care sunt expuse riscului unei infecții, cum ar fi cele care iau terapia de prevenire a HIV numită PrEP.

„Vrem să obținem o acoperire mult mai largă de vaccinuri pentru profilaxia pre-expunere, precum și pentru profilaxia post-expunere”, a declarat Fauci.

Guvernul american a depus eforturi pentru a spori accesul la aceste vaccinuri, care sunt în număr limitat, ceea ce complică eforturile clinicilor de sănătate sexuală, deja slab finanțate, de a răspunde la epidemie.