Anthony Faucy are Covid-19. Cum se simte consilierul medical al lui Joe Biden

Anthony Faucy are Covid-19. Cum se simte consilierul medical al lui Joe Biden

Dr. Anthony Fauci, liderul efortului de răspuns la pandemie Covid al guvernului american, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Fauci, care este complet vaccinat și de două ori imunizat împotriva Covid, prezintă simptome ușoare, potrivit unei declarații de miercuri a Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, pe care îl conduce.

Anthony Fauci, testat pozitiv la covid

„Dr. Fauci se va izola și va continua să lucreze de acasă”, se arată în declarație. „El nu a fost recent în contact strâns cu președintele Joe Biden sau cu alți oficiali guvernamentali de rang înalt”.

Pe lângă faptul că este director al NIAID, care este o divizie a National Institutes of Health, Fauci, în vârstă de 81 de ani, este și consilierul medical principal al lui Biden.

Infecțiile cu Covid au crescut din nou în SUA, impulsionate de varianta omicron, foarte contagioasă, după ce au scăzut sub 30.000 pe zi în martie și aprilie, potrivit unei analize CNBC a datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Numărul mediu de noi infecții pe zi s-a menținut la peste 100.000 de la sfârșitul lunii mai, potrivit datelor.

NIAID a precizat în declarația sa că Fauci va urma liniile directoare Covid-19 emise de Centrele federale pentru controlul și prevenirea bolilor și „sfaturile medicale ale medicului său și se va întoarce la NIH atunci când va fi testat negativ”.

Expertul în boli infecțioase a fost fața publică a răspunsului la Covid de când pandemia a început în mod serios în Statele Unite în martie 2020.

Fauci a atras critici din partea celor care credeau că răspunsurile oficiale la Covid au fost prea severe.

Fauci a fost adesea iritat în rolul său sub conducerea președintelui de atunci, Donald Trump, care a minimalizat semnificativ riscul Covid atunci când a izbucnit în China și care l-a criticat uneori pe Fauci.

Aproape 86 de milioane de americani au fost infectați cu Covid în ultimele 18 luni. Puțin peste 1 milion de persoane din SUA au murit din cauza virusului, potrivit Centrului de Resurse pentru Coronavirus de la Universitatea de Medicină Johns Hopkins.

Citește și: