Dr. Anthony Fauci, expert în boli infecțioase al SUA, a spus că Statele Unite ale Americii ar trebui să se îndrepte către o cerință de vaccinare, pe care o consideră a fi ”rezonabil„ de a fi luată în considerare. Totul, pe fondul înmulțirii cazurilor de coronavirus a dus la zile de întreruperi pentru companiile aeriene, cărora le lipsesc membrii echipajului, din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus.
Astfel, Fauci a spus că SUA ar trebui să ia în considerare o cerință de vaccinare pentru călătoriile aeriene interne. Cu toate că a remarcat că există avantaje, dar și dezavantaje la o astfel de situație, el a spus că este „doar încă una dintre cerințele pe care cred că este rezonabil să o luăm în considerare”, alături de cerințe similare la unele universități și locuri de muncă, a notat The Washington Post.
„Acesta este un alt stimulent pentru a vaccina mai mulți oameni. Dacă vrei să faci asta cu zboruri interne, cred că asta ar trebui luat în considerare în mod serios”, a spus Anthony Fauci.
De asemenea, Anthony Fauci a mai spus în luna septembrie că va sprijini un mandat de vaccinare pentru zborurile din SUA. De altfel, senatorul Dianne Feinstein și Rep. Don Beyer au introdus o legislație ce ar adăuga o cerință de vaccin pentru căile aeriene și trenurile din SUA, fără a avea un rezultat.
Luna trecută, Pete Buttigieg, secretarul Transporturilor, a menționat și alte strategii de oprire a coronavirusului, printre care și mascarea și vaccinarea lucrătorilor din industria de turism ca fiind „foarte eficiente”, însă asta a fost înainte de a se descoperi varianta sud-africană a coronavirusului, și anume, Omicron.
Peste o mie de zboruri dinspre sau dinspre sau dinspre Statele Unite au fost anulate luni după-amiază, potrivit companiei de urmărire a zborurilor Flight Aware, după un weekend de Crăciun marcat de probleme de călătorie. Aproximativ 1.500 de zboruri din SUA au fost anulate duminică și alte 997 sâmbătă, a spus serviciul.
Experții din industrie au subliniat că anulările și întârzierile recente sunt mici în comparație cu colapsurile suferite de companiile aeriene în timpul verii, dar ar trebui să se aștepte o mai mare volatilitate până când valul alimentat de omicron se va diminua.
Companiile aeriene au dat vina pe lipsa de personal din cauza angajaților care au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Cazurile cresc vertiginos pe fondul creșterii variantei foarte contagioase de omicron, iar liniile directoare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor solicită celor infectați cu virus să se izoleze timp de 10 zile.