Val de remanieri în Guvernul Ciucă. Eduard Novak pleacă de la Ministerul Sportului. Pe listă se mai află PSD și PNL

Val de remanieri în Guvernul Ciucă. Eduard Novak pleacă de la Ministerul Sportului. Pe listă se mai află PSD și PNL

Premierul român Nicolae Ciucă se pregătește să remanieze miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri uriașe. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, ar urma să plece din Guvern, spun surse politice, citate de Antena 3. Acesta este doar unul dintre cei trei oficiali pe care șeful Executivului a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe „lista neagră” se mai află un nume de la PSD şi altul de la PNL.

Schimbări în cabinetul Ciucă

Cabinetul Ciucă face mari schimbări după evaluările făcute. Fiecare partid al coaliţiei – PNL, PSD, UDMR – schimbă câte un ministru aflat în funcție. Astfel, UDMR îl sacrifică pe Eduard Novak, ministrul Sportului, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare. Aceeași sursă citată dezvăluie că cel de-al doilea ministru care ar putea pleca este Vasile Dîncu de la Apărare. Potrivit Antena 3, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar urma să plece din fruntea instituției.

Eduard Novak va fi remaniat din Guvernul României

Se pare că Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, din cauza mai multor scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat. Reamintim că, într-o emisiune televizată, ministrul ori nu a vrut ori nu a știut imnul României. Practic, acesta a refuzat să recite versurile.

Un al doilea moment controversat a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapesta, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nu a fost menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Gafa a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Eduard Novak.

Scandalurile în care a fost implicat ministrul UDMR

Potrivit surselor politice, ministrul UDMR nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, deoarece a ofensat conducerea formaţiunii. De asemenea, o altă fază a mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria. Atunci, oficialul a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

Totodată, acestuia i se mai impută faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Decretul a stârnit un val de nemulțumiri, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.