28 sept. 2022 | 11:55

Unison, de la Intel, vine să rezolve o problemă veche de când lumea: „înfrățirea” unui iPhone cu un PC, posibilă acum, spun dezvoltatorii

ACTUALITATE
Unison, de la Intel, vine să rezolve o problemă veche de când lumea: „înfrățirea” unui iPhone cu un PC, posibilă acum, spun dezvoltatorii

Noile PC-uri Intel vor avea, în curând, o caracteristică pe care Mac-urile o oferă de ani de zile: abilitatea de a trimite mesaje text, de a prelua apeluri și de a trimite fișiere către iPhone.

Toate acestea se întâmplă datorită aplicației Intel Unison, care își propune să mențină utilizatorul Windows în fluxul de lucru fără a fi distras de telefon.

După ce a achiziționat, anul trecut, compania israeliană Screenovate, Intel și-a reînnoit instrumentul de integrare al telefonului pentru a se fi pe plac inclusiv utilizatorilor mai pretențioși.

Ce altceva mai știe să facă Unison

Cu Unison, există suport pentru VPN-uri, firewall-uri și management IT. Intel a acordat, de asemenea, o atenție deosebită eficienței bateriei, precum și jonglarea cu conexiunile wireless prin Wi-Fi și Bluetooth.

Practic, Unison ar putea fi mult mai eficient decât Microsoft Your Phone pentru Windows, care funcționează numai cu telefoanele Android.

Potrivit lui Josh Newman, vicepreședintele Intel pentru inovații mobile, Unison va oferi transferuri rapide de fișiere între telefoane și computere. De exemplu, vei putea face rapid o fotografie sau un videoclip pe telefon, ca mai apoi să le partajezi pe Windows pentru editare suplimentară. Aplicația îți va permite, de asemenea, să trimiți fișiere de pe computer pe telefon.

Practic, Unison ar putea fi exact ceea ce mulți utilizatori de PC-uri așteptau. Rămâne de văzut dacă aplicația se va ridica la nivelul așteptărilor, totuși.

Pentru început, Intel va lega Unison doar de câteva PC-uri Evo de generația a 12-a de la HP, Acer și Lenovo, în această toamnă. Newman a spus, de asemenea, că se va îndrepta către viitoarele sisteme Evo de a 13-a generație abia de anul viitor.

Când a fost întrebat dacă ar putea suporta vreodată hardware Intel de generație mai veche, el nu a exclus acest lucru, dar a adăugat că se vrea testarea pe echipamente performante mai întâi.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele