27 sept. 2022 | 10:39

iPhone 15, mai revoluționar decât ai crede: ce se știe despre modelul Ultra, ce va fi lansat în 2023

ACTUALITATE
iPhone 15, mai revoluționar decât ai crede: ce se știe despre modelul Ultra, ce va fi lansat în 2023

Nici nu s-a lansat bine iPhone 14, iar detaliile referitoare la iPhone 15, ce urmează să fie lansat în 2023, au început deja să circule pe internet. Aparent, tot atunci, va ajunge în magazine și o ediție Ultra a prețiosului smartphone.

În urmă cu câteva săptămâni, gigantul din Cupertino a lansat Apple Watch Ultra, o versiune semnificativ mai performantă și andurantă a ceasului inteligent din portofoliu. Gadgetul cu pricina costă dublu, comparativ cu un Apple Watch Series 8 de ultimă generație. Având în vedere că sunt șanse mari ca acel gadget să fie un efort răsunător pentru compania condusă de Tim Cook, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că conceptul de Ultra va fi împrumutat și de iPhone.

iPhone 15 Ultra va fi cel mai bun iPhone

În ceea ce privește particularitățile care vor face iPhone 15 Ultra atât de special, telefonul se pare că va înlocui iPhone 15 Pro Max și, conform datelor obținute de Bloomberg, gadgetul va fi semnificativ mai scump decât în prezent. În plus, va fi semnificativ mai diferit din punct de vedere vizual și, în condiții ideal, s-ar putea să marcheze tranziția la USB Type-C, pe lângă alte schimbări importante.

USB Type-C ar trebui să vină și cu un un pic mai multă flexibilitate pentru utilizatorii de iPhone, în defavoarea clasicului Lightning. Practic, vei putea să-ți încarci telefonul cu orice cablu de la un prieten cu Android, un detaliu pe care Comisia Europeană se chinuie să-l impună de câțiva ani, fără succes. Ca referință, legislația europeană obligă orice smartphone produs după 2024 să vină cu portul respectiv, dar doar Apple s-a opus practicii.

Tot la capitolul zvonuri legate de iPhone 15, intră și posibilitatea ca toate telefoanele din viitoarea familie să incorporeze Dynamic Island, perforația în ecran pentru camere pe care o vezi momentan doar la iPhone 14 Pro. Până atunci, însă, chiar în această toamnă, Apple plănuiește să lanseze o nouă familie de Mac-uri și, eventual, un nou iPad Pro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele