Unele orașe din Ucraina urmează să rămână fără rezerve pentru hrană în 3-4 zile

Unele orașe din Ucraina urmează să rămână fără rezerve pentru hrană în 3-4 zile

Unele orașe din Ucraina nu au mai mult de trei sau patru zile de alimente, a declarat marți agenția de ajutor Mercy Corps, avertizând că sistemul umanitar din țară este la pământ.

Unele orașe din Ucraina, fără rezerve pentru hrană

„Una dintre cele mai mari preocupări ale noastre în acest moment este vulnerabilitatea lanțului de aprovizionare. Știm că majoritatea municipalităților din zonele în care se confruntă cele mai intense lupte nu au produse esențiale în valoare de mai mult de trei-patru zile, cum ar fi hrana”, a declarat Steve Gordon, consilier de răspuns umanitar al Mercy Corps, care se află în Harkov, locul unde se află unele persoane, notează CNN.

Cel puțin 70% din populația din Harkov și Sumi este în întregime dependentă de ajutor, a estimat el.

„Acestea sunt zone precum Sumî, cu 800.000 de oameni care se bazează aproape în totalitate pe ajutoarele livrate zilnic. Orașele au nevoie de alimente în valoare de cel puțin o lună, depozitate în diferite depozite în cazul în care sunt atacate”, a spus Gordon.

„Realitatea este că în acest moment sistemul umanitar este complet defect. Nu vedem un efort de ajutor internațional coordonat și funcțional care să acopere întreaga Ucraine, așa cum vedem adesea în alte zone de conflict”, a spus el.

„În timp ce Națiunile Unite primesc ajutor în anumite zone, am văzut prin eșecul coridoarelor umanitare că mulți oameni supraviețuiesc doar prin sprijinul din partea unei mici organizații a societății civile ucrainene, cum ar fi grupurile bisericești, care coordonează livrările esențiale, cum ar fi alimente și medicamente. provizii. Aceste rețele uimitoare de voluntari muncesc cât de mult pot, dar sunt întinse la maximum.”

Alimentele și proviziile medicale din Herson aproape s-au epuizat

Alimentele și proviziile medicale aproape s-au epuizat în orașul Herson, din sudul Ucrainei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

Într-un tweet de marți, Nikolenko a spus că „cei 300.000 de cetățeni ai Hersonului se confruntă cu o catastrofă umanitară din cauza blocadei armatei ruse”.

Orașul este ocupat de forțele ruse de aproximativ două săptămâni. Nikolenko a spus că Rusia refuză să deschidă coridoare de evacuare pentru ca civilii să iasă. El a cerut ca „tacticile barbare ale Rusiei” să fie „oprite înainte de a fi prea târziu”.

Citește și: