Unde te poți angaja la stat, pe salarii foarte generoase: lista posturilor bine plătite

Unde te poți angaja la stat, pe salarii foarte generoase: lista posturilor bine plătite

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă bine plătit, la stat, s-ar putea să fi descoperit niște idei foarte potrivite pentru tine. Avem o listă a câtorva sugestii de joburi, în sistemul public, pentru care remunerația lunară nu este deloc de neglijat.

În condițiile în care aproximativ 1,6 milioane de români trăiesc lunar cu salariul minim pe economie, aceste lefuri de la stat sunt cu adevărat generoase.

Unde te poți angaja, pe bani frumoși

Dacă te tentează ideea de a lucra în sistemul public, ai putea opta pentru un job pe lângă cabinetele aleșilor.

Consilierii parlamentari, de exemplu, ar putea avea acum un salariu brut de peste 8.000 de lei, iar un șef de cabinet care anul trecut câștiga peste 4.900 de lei brut, din acest an poate ajunge la peste 5.300 de lei brut. La fel și un șofer de la cabinetul parlamentar, care poate ajunge acum la un salariu brut de peste 3.400 de lei lunar, dacă aleșii vor decide să le acorde salariile maxime aprobate de conducerea Parlamentului.

Șefii de cabinet pot câștiga 2.550 de lei/brut – 5.300 de lei/brut, consilierii parlamentari 2.550 de lei / brut – 8.300 de lei/ brut, iar un șofer 2.550 de lei/ brut – 3.400 de lei/brut.

Trebuie să știi că anul 2022 e unul ideal pentru obținerea unui astfel de post, la stat, în condițiile în care cresc salariile angajaților la cabinetele parlamentare, cu sume cuprinse între 250 și 764 de lei.

În contextul majorării salariului minim brut pe țară, la 2.550 de lei, Conducerea Parlamentului a decis să majoreze și salariile consilierilor de pe lângă cabinetele parlamentarilor.

Pe lângă beneficiile salariale evidente, munca la stat a început să devină foarte atractivă și datorită faptului că puține sunt posturile pentru care se impun criterii de performanță, iar ideea generală este că vorbim despre munci mai puțin stresante și obositoare, în comparație cu locurile de muncă din sistemul privat.

Citește și: