Locurile de muncă disponibile la SRI. Ce condiții sunt necesare dacă vrei să te angajezi

Locurile de muncă disponibile la SRI. Ce condiții sunt necesare dacă vrei să te angajezi
Locurile de muncă disponibile la SRI

Ce locuri de muncă sunt disponibile la SRI și ce condiții sunt necesare dacă vrei să te angajezi în această instituție. Serviciul Român de Informații a pus la dispoziție Ghidul candidatului, pentru cei interesați de o carieră în domeniu. Iată ce joburi sunt puse la bătaie în acest an, dar și ce li se cere candidaților.

Ce condiții sunt necesare dacă vrei să te angajezi la SRI

SRI este instituția care culege și valorifică informații cu privire la securitatea națională. Cu toate că instituția este publică, mare parte din activitate este secretă.

„Credem în oameni inteligenți, bine pregătiți, discreți și integri. Corectitudinea, seriozitatea și responsabilitatea sunt valori pe care SRI le cultivă în fiecare zi și pe care le caută la viitorii săi ofițeri”, conform Serviciului Român de Informații.

Ghidul anunțat cuprinde răspunsuri și clarificări la întrebările primite de la candidați în ultimii ani, astfel că condițiile cerute celor care doresc o carieră în domeniu sunt:

  • cetățenie română;
  • domiciliu stabil în România;
  • candidatul nu trebuie să fie în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să fi fost condamnat penal;
  • odată încadrat în SRI, candidatul nu trebuie să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice;
  • candidatul trebuie să fie absolvent de studii universitare, cu licență, al unei instituții de învățământ superior acreditată (pentru unele
  • posturi sunt necesare studii post-universitare, pentru altele se cer doar studii liceale);
  • din momentul încadrării în SRI, candidatul nu trebuie să participe ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei
  • organizații sau societăți comerciale;
  • candidatul nu trebuie să fie consumator de substanțe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control național ori prevăzute în convențiile internaționale la care România este parte sau să nu fi desfășurat activități ilegale cu astfel de produse;
  • odată încadrat, candidatul trebuie să fie dispus să desfășoare activități în orice zonă din România, potrivit nevoilor  instituției.

Totodată, în funcție de tipul de post vacant, pe parcursul procesului de selecție candidații trebuie să dovedească că îndeplinesc o serie de criterii specifice.

De asemenea, pentru unele posturi candidații trebuie să dețină și abilități ridicate de relaționare și comunicare, de analiză și sinteză, de adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate și rezistență sporită în condiții de stres.

Cerințele indică și către o inteligență peste medie, nivel de cultură generală peste medie și competențe lingvistice. Candidatul trebuie să prezinte interes pentru dezvoltare continuă și capacitate ridicată de învățare, precum și o stare de sănătate bună, fizică cât și psihică.

Posturile disponibile la SRI în 2022

Serviciul Român de Informații face angajări pe următoarele posturi:

Ofițer operativ – este cel care are rolul de a identifica persoanele sau organizațiile care pot genera vulnerabilități pentru securitatea națională;
Ofițer analist – el privește lumea, îi înțelege tendințele,  descifrează relațiile de cauzalitate și anticipează evoluțiile;
Specialist IT&C – candidatul trebuie să identifice (în funcție de rolul pe care îl îndeplinește) soluții pentru diferite provocări tehnologice;
Specialist lingvist – el este cel care își folosește cunoștințele și curiozitatea prin implicarea în activități de analiză a unor evenimente, culturi și tradiții sau activități de traducere a materialelor (scrise, audio, video) dintr-o limbă străină în limba română.
Luptător antiterorist – are misiunea de a proteja România de amenințările teroriste.
Procesul de selecție durează între 6 și 9 luni de zile, timp în czre candidații trebuie să parcurgă mai multe etape. Mai multe informații pot fi găsite pe sri.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI