Unde sunt cei mai fericiți români: vezi dacă trăiești în orașul potrivit

Unde sunt cei mai fericiți români: vezi dacă trăiești în orașul potrivit

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai fericit oraș din România? Un studiu recent a fost realizat pe un eșantion de circa 5.000 de români și a avut ca scop măsurarea gradului de bucurie și siguranță pe care acestea îl resimt în orașul lor.

Din acest studiu reiese că cei mai fericiți români sunt locuitorii orașului Iași. Cu toate acestea, o parte dintre oameni sunt de părere că Brașovul sau Clujul ar fi orașele cu cei mai fericiți români, iar pe de altă parte, unii cred că Bucureștiul ar avea cei mai fericiți locuitori, asta datorită nivelului de trai și a oportunităților.

Contrar acestor păreri, studiul a demonstrat cei mai fericiți oameni sunt cei din Iași. După cum arată datele cercetării „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, nivelul de fericire din multe orașe ale țării este de 5,99/10. Așadar, 6 tineri din 10 par să creadă că orașul lor s-a adaptat pe perioada pandemiei.

Cei mai fericiți români sunt în Iași

Spre deosebire de Iași, unde s-a constatat că sunt cei mai fericiți tineri din întreaga țară, Constanța a înregistrat în cadrul studiului realizat cel mai  mic nivel de fericire.

„Prin studiu ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune. Programul urmărește crearea unor zone urbane care să ofere oportunități de dezvoltare în rândul tinerilor prin creșterea stării de bine, locuirea într-un spațiu urban potrivit nevoilor lor și oferirea de perspective de viitor, pentru dezvoltarea lor armonioasă. Acest program poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor iar înscrierea se poate face până la data de 2 iunie 2022”, spune András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT.

Astfel, trei din zece români din mediul urban se declară fericiți, iar doi din zece se consideră nefericiți. Relațiile cu persoane apropiate (familie, copii sau prieteni) reprezintă principalul motiv de fericire pentru 57% din locuitorii de la oraș.