Unde petrec românii Paștele: dacă auzi destinațiile, nu vei mai crede că nu avem bani

Unde petrec românii Paștele: dacă auzi destinațiile, nu vei mai crede că nu avem bani

Doar puțin a mai rămas până când vom sărbători, din nou, Sfintele Paști, acel moment din an în care ne bucurăm atât de Învierea Mântuitorului, cât și de toți cei dragi, pe care îi adunăm în jurul mesei, pentru a ciocni ouăle roșii sau, după caz, încondeiate așa cum ne dorim. Ei bine, anul acesta, mulți români nu vor fi acasă de Paște, își vor lua familia și vor merge în destinații dintre cele mai îndepărtate și călduroase.

Agențiile de turism dau din casă informații prețioase cu privire la planurile românilor pentru vacanța de Paște, iar noi am intrat în posesia câtorva, pe care le prezentăm mai jos, pentru a ne face o idee despre cum vor arăta sărbătorile pascale anul acesta, pentru românii care stau destul de bine cu bugetul personal.

Unde sărbătoresc românii Paștele?

Se pare că una dintre destinațiile care fac furori anul acesta este Egiptul. Cei de la Paralela 45 ne spun că Egiptul este preferat de turiști pentru care sunt organizate zboruri charter București – Hurghada (curse în 21, 22 și 23 aprilie), Cluj-Napoca – Hurghada (23 aprilie), Timișoara – Hurghada (23 aprilie), Iași – Hurghada (22 aprilie) și București – Sharm el Sheikh (din 23 aprilie).

Pentru o astfel de vacanță, în linii mari, o persoană scoate din buzunar 617 euro, cu reducere de 10-15% procente, în funcție de hotel. Opțiunile de divertisment și de petrecere a timpului liber sunt aproape infinite. Egiptul este plin de istorie, de mistere și de activități care nu îți dau voie să te plictisești, indiferent de vârstă. Probabil că singurul inconvenient este faptul că te vei îndrăgosti atât de tare de peisajele, de clima și de istoria locului, încât nu vei mai dori să pleci acasă!

Însă Republica Dominicană, Tenerife, Madeira sau Dubai sunt și ele la mare căutare. Avem și destinații din România pe listă, iar Valea Prahovei este preferata conaționalilor noștri care nu vor să străbată prea mult drum pentru a sărbători Paștele anul acesta.

Cei doi ani de pandemie și de restricții, în care mulți români și-au anulat complet orice vacanță, mai ales în străinătate, își spun cuvântul. Turiștii par să dorească anul acesta să-și ia revanșa și să recupereze timpul pierdut și unde poți face cel mai bine acest lucru, dacă nu la plajă, la soare, cu un cocktail în mână?

“Asistăm la ‘revanșa vacanțelor’, cum am și denumit o campanie pe care o derulăm în prezent, cu oferte speciale pentru vacanțele anului 2022. Oamenii vor să călătorească, vor o evadare dintr-un cotidian complicat și să aibă relaxare și momente plăcute alături de familie ori prieteni. Mai ales că, față de alte sărbători pascale, în 2022 nu mai sunt multe restricții de călătorie, condițiile de intrare în destinații se știu clar, în multe fiind simplificate”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Citește și: