Unde petrec Paștele, românii care nu se uită la bani: pentru ei, scumpirile nu există

Unde petrec Paștele, românii care nu se uită la bani: pentru ei, scumpirile nu există

Sondajele recent efectuate în rândul conaționalilor noștri indică faptul că majoritatea vor petrece sărbătorile acasă. Cine nu stă acasă, pleacă la rude sau la prieteni, în vizită. Foarte puțini aleg, totuși, destinații turistice și extrem de puțini pleacă peste hotare.

Ultimele luni au afectat semnificativ bugetele familiilor din România. Cu scumpiri accelerate la bunurile, alimentele și serviciile de bază, românii preferă să facă economii când vine vorba despre așa-zisele „mofturi”.

Ceea ce nu este strict necesar, e eliminat de pe lista de activități în această perioadă, când facturile și mâncarea au ajuns să înglobeze mai mult de trei sferturi din veniturile familiilor normale din țara noastră. Vacanțele, pentru acești oameni, fac parte din lista de dorințe neesențiale, motiv pentru care renunță la ele.

Există și români pentru care banii nu sunt o problemă

Românii cu dare de mână pleacă din țară și petrec sărbătorile pascale pe splendidele plaje elene sau în destinații îndepărtate și exotice, însă nici litoralul bulgăresc nu e exclus.

„De exemplu, pentru trei nopţi la un hotel de 4 stele cu servicii all inclusive din Albena tarifele încep de la 134 de euro de persoană, iar pentru un hotel de 5 stele, de la 187 de euro de persoană, cu toate mesele incluse. Pe de altă parte, în Kavarna există vile de 3 stele unde un turist poate plăti şi 54 de euro pentru trei nopţi, fără servicii de masă”, spune Lucian Bădîrcea, director general IRI Travel.

„Gradul de rezervare cel mai ridicat este cel de pe America de Sud şi Asia în proporţie de 45% iar pe Europa în proporţie de 35%, restul de 20% revenind Asiei, cu destinaţii de mare interes, dar care nu s-a deschis încă turismului în totalitate. Am creat programe inedite pentru perioada Paştelui în zonele în care turiştii să poată călători cu cât mai puţine restricţii, în care să se relaxeze şi să se întoarcă numai cu amintiri frumoase”, a declarat, la rândul său, Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

Citește și: