Unde au ajuns românii cu bani să-și petreacă vacanța, de frica virusului: destinația nu e pentru oricine

Unde au ajuns românii cu bani să-și petreacă vacanța, de frica virusului: destinația nu e pentru oricine

În ultimii doi ani, preferințele turistice ale românilor s-au modificat radical. În topul destinațiilor de vacanță și-au făcut loc țări dintre cele mai exotice și mai îndepărtate. Ce-i drept, românul cu venituri modeste tot la Eforie merge în concediu, dar bogătașii din țara noastră au propriile lor destinații exclusiviste.

Mai nou, e foarte popular, printre românii cu dare de mână, să viziteze cea mai mică țară din Asia.

Românii sunt fascinați de ceea ce găsesc aici

Insulele Maldive au atras nu mai puțin de 15.000 de turiști români în ultima perioadă. Aici, restricțiile sunt un cuvânt necunoscut, iar românii au ocazia să zboare direct către plajele de o frumusețe rară.

Fără carantină și izolare, doar plaje cu nisip fin și apă cristalină. Asta îi atrage pe turiști cel mai mult, la cea mai mică țară din Asia.

Chiar dacă destinația este una adorată de turiștii din întreaga lume, pandemia a diminuat volumul imens de vizitatori anual. Totuși, românii par să fi redescoperit acest mic Paradis, de când ne-a lovit criza sanitară.

Agențiile de turism spun că au oferte pentru toate buzunarele, dar e drept că o vacanță aici nu este tocmai un chilipir. Ceva dare de mână tot trebuie să ai, ca să te poți bucura de condițiile de lux pe care le oferă unitățile de cazare de aici.

Chiar dacă, momentan, restricțiile pentru această destinație sunt aproape nule, e indicat să te documentezi temeinic înainte de a decide să pleci pentru un sejur. Pe de-o parte, nu e indicat să alegi o anumită destinație, doar pentru că-ți oferă foarte multă relaxare. Pe lângă posibilitatea de a te distra fără limite și restricții, ia în calcul și pericolele pentru sănătatea ta sau a celor din jur.

Prin urmare, documentează-te bine și cântărește posibilele consecințe negative ce pot deriva de pe urma câtorva zile de distracție petrecute pe plajă sau în orice alt loc din această lume.

Citește și: