Școala online: aplicația inovatoare din România de pe care pot învăța studenții

Școala online: aplicația inovatoare din România de pe care pot învăța studenții

Școala online în pandemie cere noi soluții de învățare pentru studenți. Din acest an, studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea au la dispoziţie o nouă aplicaţie educaţională.

Aplicația se poate folosi de către studenți pentru învăţarea de la distanţă, acces la cursuri ori alte materiale sau pentru comunicare.

Instituţia orădeană are aplicaţia disponibilă în magazinele de aplicaţii pentru telefoanele mobile.

Școala online, mai ușoară cu aplicația eLearning UOradea

„eLearning UOradea face parte din categoria „Education” şi este accesibilă, atât prin App Store, pentru utilizatori Apple, cât şi prin Play Store, pentru utilizatori Android. Aplicaţia oferă acces direct, cu ajutorul dispozitivelor mobile, la platforma Moodle a Universităţii din Oradea, care este accesibilă şi la nivel de browser la  adresa: https://e.uoradea.ro”, se arată într-un comunicat transmis de Universitate, conform ebihoreanul.ro.

Conform site-ului e.uoradea.ro, platforma de eLearning a Universității din Oradea este un spațiu de învățare dinamic și colaborativ.

Aplicaţia asigură posibilitatea unui acces prietenos şi personalizabil la cursuri, calendar, notificări, note, fişiere proprii şi la alte elemente accesibile prin intermediul aplicaţiei.

Instituţia de învăţământ pe care o conduce este prima şi, probabil, până acum, singura universitate din România care şi-a personalizat, sub forma de Apps, pentru terminale mobile, aplicaţia universitară dedicată învăţământului online”, a declarat rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău. „Sperăm ca şi studenţii noştri să se bucure şi să se folosească din plin de ea”.

Aplicația poate fi descărcată pentru dispozitivele cu Android de aici și pentru iOS, de aici.

Tot în acest domeniu, putem aminti de aplicația ABCDar (implementată în Iași) care este un abecedar digital pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Aplicația prezintă o pagină web cu lecții pentru copii, unde aceștia pot scrie literele din alfabet și pot apăsa pe anumite imagini pentru a vedea scrierea literelor, dar și pronunția acestora.

Citește și: