Un polițist a fost prins cu droguri la SAGA. Cum a reacționat Poliția Română

Un polițist a fost prins cu droguri la SAGA. Cum a reacționat Poliția Română

Un polițist din București a fost prins la festivalul SAGA cu droguri la el. Se pare că organul MAI avea la el un joint cu marijuana. La testul pentru droguri, polițistul a avut un rezultat negativ, semn că nu apucase încă să consume substanța interzisă.

Polițist prins cu droguri în București

Jandarmeria a sesizat DIICOT pentru că polițistul avea în posesie droguri și acesta s-a ales cu dosar penal. Polițistul este încadrat la Brigada Rutieră și acesta ar face parte dintr-un lot de 19 motocicliști în uniformă anchetați pentru luare de mită, în luna noiembrie a anului trecut.

Două persoane au decedat la festivalul SAGA, pe fondul consumului de droguri, autoritățile deschizând peste 100 de dosare penale pentru deținere, consum și trafic de stupefiante.

De asemenea, Serviciul Omoruri a deschis și un dosar de moarte suspectă în cazul celor doi tineri decedați. Este vorba despre un tână de 25 de ani care a cedat în ambulanță, în drum spre spital, în urma unei supradoze.

Precizarea Direcției Generale de Poliție

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la ,,un polițist de la Rutieră prins cu droguri la SAGA”, Serviciul de Informare și Relații Publice al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 04.10, la finalul evenimentului public la care se face referire, un agent al firmei de securitate a semnalat prezența a două persoane, într-una dintre cabinele toaletei, asupra cărora a afirmat că a observat o pungă, din material plastic, ce conținea o substanță de culoare albă, precum și o sticluță ce conținea urme de substanță lichidă, incoloră.

Agentul de pază a solicitat sprijinul jandarmilor, pentru efectuarea de verificări, la fața locului. Una dintre cele 2 persoane, are calitatea de polițist, acesta fiind pus la dispoziția unității, însă în prezent raportul de serviciu al polițistului este suspendat pentru efectuarea concediului de creștere a copilului.

A fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, cazul a fost preluat de polițiștii B.C.C.O. București, pentru efectuarea de cercetări, conform competenței.

De asemenea, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări, cu privire la situația semnalată, prin structura de control intern.

La finalizarea verificărilor interne, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Poliția Capitalei se delimitează de astfel de comportamente, care nu respectă etica și deontologia profesională”, se arată în comunicat Poliției.

Citește și: