O femeie s-a folosit de smartphone pentru a-și păstra calmul în timpul operației

O femeie s-a folosit de smartphone pentru a-și păstra calmul în timpul operației

Smartphone-ul, deși o unealtă criticată de mulți, își prezintă utilitatea chiar și în sala de operații și poate calma pacienții care suferă de anxietate. 

Menționam într-o știre anterioară că realitatea virtuală își face simțită prezența în sălile de operații, putând funcționa asemenea unui anestezic, având abilitatea de a calma pacientul aflat pe masa de operații. Aparent, un efect asemănător îl poate avea și telefonul pe care tu îl deții, iar acest lucru ne este sugerat de un caz din partea estică a regiunii Hangzhou, din China.

O pacientă de 69 de ani atrage atenția presei din întreaga lume pentru că s-a folosit de smartphone-ul pe care îl deținea pentru a-și păstra calmul în timpul unei intervenții chirurgicale, potrivit Mashable. Cadrele medicale i-au permis pacientei, poreclite Zhu, să intre cu dispozitivul în sala de operații și să se folosească de el pe parcursul procedurii, care presupunea îndepărtarea varicelor de pe picioarele femeii. Acest lucru era posibil pentru că operația presupunea anestezia locală a pacientei.

Medicii au îngăduit utilizarea smartphone-ului pentru că au vrut să facă tot ce le stă în putință pentru a-i induce pacientei o stare de relaxare. Intervenția chirurgicală nu este una dintre cele mai ușoare și aceasta presupune îndepărtarea venelor rând pe rând de sub piele. În timpul celor 18 minute, cât durează operația, aceasta a realizat fotografii cu medicii și cu asistentele și a urmărit postările prietenilor ei de pe rețelele sociale. Lucru care i-a distras atenția de la zumzăitul și zgomotele emise de instrumentele medicale folosite în timpul procedurii.

Pacienții nu au voie, în mod normal, să se folosească de telefoane în timpul operațiilor, dar medicii au făcut o excepție în acest caz, din pricina anxietății de care suferea femeia. Nervozitatea ei ar fi putut îngreuna munca doctorilor și i-ar fi putut agrava starea pacientei. În acest context, devenea necesară identificarea unei modalități prin care să o ajute să se relaxeze.

Pentru că intervenția chirurgicală s-a derulat fără complicații, pacienta a putut fi externată în aceeași zi, iar procesul de refacere a durat mai puțin decât în mod normal.

Citește și: