Un nou gigant vine în România: angajări masive și salarii pe măsură, după o investiție fabuloasă

Un nou gigant vine în România: angajări masive și salarii pe măsură, după o investiție fabuloasă

Firma germană STIHL va deschide o fabrică în Parcul Industrial din Oradea, unde va investi 125 milioane de euro.

„Acum aprobăm cea mai mare investiție făcută în parcurile industriale orădene de la înființarea lor și până în prezent. Este vorba de o investiție efectuată de firma germană Stihl de 125 milioane euro, în care în primă fază vor fi înființate locuri de muncă pe o suprafață de teren de 14,7 hectare în parcul industrial Eurobusiness I”, le-a spus consilierilor local primarul Florin Birta, conform ebihoreanul.ro.

Consilierii locali au votat cu unanimitate rezultatele negocierii purtate de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea cu firma Stihl, care va plăti o redevenţă de 0,80 euro pe metrul pătrat pe an pentru suprafaţa de 146.599 metri pătraţi concesionată.

„Atuurile Oradiei au fost conectarea la reţeaua de autostrăzi, graţie poziţionării geografice, şi condiţiile oferite de parcurile industriale”, a afirmat edilul.

„Reprezentanţii firmei estimează că vor începe producţia în Oradea la jumătatea anului 2024, iar aici vor fabrica echipamente electrice pentru exterior destinate profesioniştilor, dar şi amatorilor. Construcţia spaţiilor de producţie va începe cel mai târziu la începutul anului viitor”, a continuat acesta.

Investiție uriașă

Investiţia firmei Stihl în Oradea a fost confirmată de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea printr-un comunicat de presă transmis după semnarea contractului de concesiune a terenului.

„Societatea Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas Stihl AG&Co. KG. din Germania, intenţionează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borşului, o nouă fabrică de producţie în valoare de 125.000.000 euro, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 147.000 mp”, se arată în comunicat.

„Compania realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Oraşul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la pieţele care sunt importante pentru noi, ci şi prin infrastructura dezvoltată corect şi condiţiile economice bune”, a declarat Martin Schwarz, membru executiv Stihl pe producţie şi achiziţii, potrivit aceluiași comunicat.

STIHL este o cunoscută companie care produce unelte electrice, în special motofierăstraie, folosite în toată lumea. Firma a fost fondată în 1926 de Andreas Stihl, lângă Stuttgart (Germania).

Potrivit site-ului companiei, Stihl este cea mai vândută marcă de motofierăstrău din lume. Acelaşi brand produce şi motocoase, suflante şi pulverizatoare, utilaje pentru întreţinerea arbuştilor şi gardului viu, maşini de tuns iarba, motocultoare, curăţătoare de înaltă presiune etc.