O nouă fabrică se va construi în România, angajările vor exploda odată cu apariția ei. Unde va fi și ce va face

O nouă fabrică se va construi în România, angajările vor exploda odată cu apariția ei. Unde va fi și ce va face

Veste bună pentru români. Apare o nouă fabrică în țara noastră, ce va crea foarte multe locuri de muncă. Investiția se ridică la sute de milioane de euro și se va întinde pe 15 hectare. În ce județ al României va fi contruită uzina și ce domenii de activitate va avea? Compania a făcut mare anunț.

Apare o nouă fabrică în România

O companie austriacă va deschide o fabrică importantă în România. Investiția se ridică la 400 de milioane de euro, fiind pregătit un plan de parc industrial. Clădirea va fi uriașă și va ocupa 15 hectare.

Austriecii de la Syn Trac construiesc un parc industrial la aproximativ 20 de kilometri de Arad, în comuna Ghioroc. Aici se vor ansambla tractoare. Prezența acestei uzine în vestul țării va crea circa 600 de locuri de muncă, iar primul tractor va ieși de pe linia de asamblare în octombrie 2023.

Uzina este „mană cerească” pentru românii care își caută un loc de muncă

Compania a făcut marele anunț odată cu lansarea proiectului parcului industrial al comunei Ghioroc (la circa 20 km de Arad), în care vor activa mai multe firme internaţionale. Potrivit managerului consorţiului de firme, Patrick Monac, în viitoarea fabrică locală se vor asambla anual în jur de 400 de tractoare, ce urmează să fie livrate în special în Europa de Est.

„În acest an vom construi fabrica de tractoare Syn Trac, iar în octombrie anul viitor vrem să iasă primul tractor de pe linie. Producția din România va avea ca țintă țările din estul Europei și Orientul Mijlociu. Vor fi peste 100 de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiția va fi de peste 400 de milioane de euro. Avem deja o comandă de 1.500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, a precizat Monac, notează Economica.net.

Tractoare unice vor fi asamblate în județul Arad

De asemenea, și distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia va deschide o fabrică de pastile în viitorul parc industrial.

„Este stabilit!. Firma austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de asamblare de tractoare la Ghioroc. Sunt cele mai bune tractoare, un concept de tractoare unic în lume care va fi asamblat într-o viitoare fabrică aici la noi, în Ghioroc. De asemenea, sediul Syn Trac România va fi la Ghioroc”, a transmis Corneliu Popi-Morodan, primarul localității.

Ce au diferit aceste utilaje agricole

Uzina va fi „mană cerească” pentru românii care își caută un loc de muncă. Parcul industrial va crea 600 de joburi. Angajații vor lucra la asamblarea a circa 400 de tractoare pentru Europa de Est. Tractoarele care vor fi asamblate în comuna arădeană Ghioroc au capacităţi unice de lucru, beneficiind de tehnologii brevetate, a explicat patronul Syn Trac, Stefan Putz.

„De 30 de ani construiesc maşini care se găsesc acum în toată lumea. Sunt şi un mic inventator şi am găsit ceva nou la aceste tractoare, care sunt unice. De exemplu, aceste utilaje nu au motorul în faţă, ca toate utilajele, ci sub podea, iar asta ne dă posibilitatea să facem legături cu mecanisme în faţă şi spate. În 60 de secunde se face trecerea de la agricultură la lucrări comunale, la curăţenie de păduri sau alte activităţi”, a menționat Putz.

Parc industrial la câțiva kilometri de oraș

În cadrul aceluiaşi parc industrial din județul Arad vor fi construite, printre altele, un depozit regional de medicamente şi o fabrică de conserve alimentare.

„Parcul industrial va ocupa 15 hectare, iar până acum patru companii şi-au deschis sedii la noi. Şomajul aici este foarte mic, de 0,65%, dar mulţi dintre locuitorii comunei care lucrează în municipiul Arad sau alte zone industriale şi-au exprimat deja dorinţa de a se angaja mai aproape de casă, deci vom avea forţa de muncă necesară. Cât despre impactul asupra bugetului local al acestor investiţii, vă pot spune că va fi semnificativ în primii trei ani, pentru că doar din impozitul de 1% din valoarea construcţiilor ce vor fi ridicate se vor colecta sume importante”, a subliniat edilul Corneliu Popi-Morodan.

Datorită acestor investiţii, comuna Ghioroc va deveni un nou pol de dezvoltare, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca. Compania austriacă va colabora cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pentru pregătirea studenţilor în acest domeniu, aceştia urmând să beneficieze de burse de studiu.

Citește și: