Un jucător important pe piața crypto, în declin: cât i-au scăzut acțiunile

Un jucător important pe piața crypto, în declin: cât i-au scăzut acțiunile

Este alertă pe piața crypto: acțiunile Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri de crypto au scăzut luni cu 11%.

Acest efect vine după ce analiștii Goldman Sachs au recomandat vânzarea acțiunilor acestei companii. Aceștia au considerat că, pentru a rămâne profitabilă, va trebui să-și reducă masiv din costuri, în condițiile în care piața pe care operează este grav afectată, conform BusinessInsider.

Astfel, Coinbase concediază 18% din forța de muncă, în timp ce directorii se pregătesc pentru recesiune și o „iarnă crypto”.

Coinbase zguduie piața crypto

Ca referință, Coinbase Global este operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA. În acest context, a anunțat că va concedia 18% din angajați, într-un nou semn că “iarna crypto”, după cum a fost numit declinul prelungit din piața criptoactivelor, continuă să afecteze puternic sectorul.

Coinbase a crescut numărul de angajări de la 1.250 de angajați la peste 6.000, anul trecut. Compania vrea acum să își reducă personalul cu aproximativ 1.100 de angajați până la finalul lunii acesteia.

“Se pare că intrăm în recesiune, după un boom economic de peste 10 ani. O recesiune ar putea duce la o altă iarnă cripto, care ar putea dura o perioadă îndelungată. În precedentele ierni cripto, veniturile din tranzacționare (cea mai mare sursă de venituri) au scăzut semnificativ. Deși este greu de prezis economia sau piețele, planificăm întotdeauna pentru ce este mai rău, astfel încât să putem opera afacerea în orice mediu”, a spus compania, potrivit aceleiași surse.

În acest an, acțiunile Coinbase au pierdut peste 80% din valoare. Exchange-ul de criptomonede Coinbase a fost fondat în anul 2012 la San Francisco, de  Brian Armstrong (CEO), fost inginer la site-ul de închirieri de locuințe Airbnb, și de Fred Ehrsam, fost trader în grupul financiar Goldman Sachs. Compania de crypto are aproximativ 56 de milioane de utilizatori în peste 100 de țări. Printre cei mai mari acționari ai companiei americane se numără Andreessen Horowitz, Tiger Global Management, Ribbit Capital, Union Square Ventures și cofodatorul companiei, Frederick Ernest Ehrsam III.