Un expert militar afirmă că forțele ruse vor colapsa în câteva săptămâni

Un expert militar afirmă că forțele ruse vor colapsa în câteva săptămâni

Un expert militar vine cu un scenariu surprinzător pentru războiul din Ucraina. Mike Martin spune că atacul trupelor de la Kremlin asupra Donbasului sunt pe sfârșite. Mai mult decât atât, lupta pentru această reginue s-a va încheia în cel mult o lună.

Scenariu surprinzător făcut de un expert militar, cu privire la războiul din Ucraina

„Practic, rușii vor rămâne fără trupe, iar ucrainenii vor contraataca. Au scos toate aceste unități distruse din Kiev și apoi au încercat să le reconstituie pentru luptă în est”, spune Mike Martin, cercetătorul în studii de război, care predă acum la King’s College din Londra.

Acesta nu e de acord cu ministrul de externe britanic care a declarat că războiul ar dura 10 ani și spune că trupele ruse se vor prăbuși.

„Forțele ruse se vor prăbuși înainte de asta și vom vedea o lovitură de stat”, a adăugat el.

Lovitura a venit și mai tare pentru Rusia atunci când Joe Biden a anunțat că SUA va finanța cu 33 de miliarde de dolri Ucraina.

„Acesta este un semnal de intenție extrem de clar. Înseamnă, de asemenea, că NATO și SUA au decis că Vladimir Putin blufează cu privire la folosirea armelor nucleare dacă NATO crește miza”, spune Martin.

Potrivit analizelor, se pare că trupele lui Putin ar merge spre Sloviansk și Baranivka. Anunțul a fost făcut de un reprezentant înalt al SUA. Acesta a adăugat că rușii fac progrese haotice spre sud-est și sud-vest în Ucraina.

Înaltul oficial al Statelor Unite, care deține o poziție înaltă în ministerul apărării spune că trupele ruse par să continue lungul șir al folosirii focurilor cu rază lungă de acțiune.

Ceea ce îi vedem că fac este să folosească artileria și unele lovituri aeriene înainte de mișcările lor la sol, așa că mișcările lor la sol sunt destul plănuite, deoarece a: artileria și atacurile aeriene pe care le lansează împotriva pozițiilor ucrainene nu au efectul pe care și-l doresc ei — ucrainenii sunt încă în stare să reziste. Și b: ei sunt încă puțin îngrijorați cu privire la aprovizionare”, a adăugat oficialul.

 

Citește și:
Etichete: