19 aug. 2022 | 16:25

Un cuplu și-a schimbat modul de a trăi: cum au transformat un camion în casa visurilor lor

ACTUALITATE
Un cuplu și-a schimbat modul de a trăi: cum au transformat un camion în casa visurilor lor

Un cuplu american și-au schimbat stilul de viață.

Șoferii de camion câștigă bani doar când sunt pe drumuri, de aceea uneori stau plecați cu săptămânile sau chiar lunile, ținându-i departe de familiile lor.

Acum câțiva ani, doar soțul era șofer de camion, dar când copiii au crescut, s-au gândit că ar fi frumos să lucreze și să călătorească împreună.

Astfel încât, soția și-a luat permisul de conducere și-au vândut casa, au pus o parte din lucruri într-un depozit, iar pe celelalte le-au depozitat în casa copiilor, s-au urcat în camion și au pornit la drum.

Ambii soți din SUA sunt șoferi de camion care nu numai că lucrează în ture ca un echipaj, ci și călătoresc și locuiesc în noul lor Peterbilt.

Viața pe șosea

Inițial aveau un camion simplu, recent au cumpărat un camion Peterbilt nou și au spus că se simt ca acasă oriunde ar parca.

În interior au un dormitor pliabil, o bucătărie, duş, dar şi toate celelalte dotări ale unei case, împachetate într-o formă destul de compactă şi transformabilă.

Această casă mobilă de la bordul camionului nu generează facturi la sfârşit de lună pentru gaz, electricitate sau apă. Un lucru absolut îmbucurător pentru aceștia având în vedere cât de mult s-au scumpit, în toată lumea, facturile de orice fel.

Cu toate acestea, generatoarele nu merg pe aer, din păcate, ci au nevoie de motorina din rezervor pentru a asigura funcționalitatea funcțiilor de casă.

În altă ordine de idei, tir-ul are o cutie automată, cu 13 trepte, cadranele de bord sunt digitale şi mai dispune şi de un sistem multimedia.

Camionul dispune şi de cruise control adaptiv, ceea ce face condusul pe autostradă mult mai ușor și plăcut.

Cei doi soţi conduc TIR-ul în ture, iar asta le permite să facă mai rapid cursele, prestând dublu serviciilor pe care le-ar presta un singur şofer.