Ar putea fi primele camionete electrice pe care chiar le poți cumpăra. Nu sunt de la Tesla

Ar putea fi primele camionete electrice pe care chiar le poți cumpăra. Nu sunt de la Tesla

Rivian este prima companie din lume care a lansat o camionetă electrică destinată comercializării generale.

Practic, start-up-ul a reușit performanța de a depăși nume grele din industrie, cum ar fi Tesla, General Motors și alții  care încă lucrează la propriile modele de camionete electrice.

Acest avans s-ar putea să însemne foarte mult deoarece acest segment de piață se așteaptă să fie un adevărat „câmp de luptă”  în anii următori.

Fondatorul și CEO-ul Rivian, RJ Scaringe, a postat pe Twitter că primul vehicul care va fi livrat unui client a ieșit oficial de pe linia de asamblare.

„După luni întregi de pre-producție, în această dimineață, primul nostru vehicul destinat unui client a plecat de pe linia noastră de producție din Normal! Eforturile colective ale echipei noastre au făcut posibil acest moment ”, a spus el. „Abia aștept să le punem în mâinile clienților noștri!”

R1T și R1S SUV

Fotografiile pe care Scaringe le-a publicat pe Twitter îi arată pe muncitori care sărbătoresc lansarea mai multor R1T aflate la finalul liniei de asamblare.

O purtătoare de cuvânt a Rivian a confirmat că vehiculele produse sunt comercializabile. Ea a refuzat să discute planurile companiei pentru creșterea producției, inclusiv câte camioane au fost produse și cine vor fi primii clienți care vor primi vehiculele. Începutul producției, care a fost întârziat de mai multe ori, vine la câteva săptămâni după ce compania susținută de Amazon și Ford Motors a depus un proiect de înregistrare pentru o „ofertă publică inițială” sau IPO, în engleză.

Se așteaptă ca Rivian să fie primul dintr-un număr însemnat de producători auto care să producă un pickup electric. Se preconizează că GM va lansa în această toamnă pickup-ul GMC Hummer EV. În viitor o să vedem mașini și de la alți producători cum ar fi Lordstown Motors, Ford și apoi Tesla, care a împins livrările Cybertruck-ului până la sfârșitul anului 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: