20 apr. 2022 | 15:29

Un copil de trei ani a căzut de la etaj, în București. Polițiștii criminaliști au ajuns la fața locului

ULTIMA ORĂ
Un copil de trei ani a căzut de la etaj, în București. Polițiștii criminaliști au ajuns la fața locului

Alertă în Capitală după ce un minor de doar trei ani a căzut de la etaj. Incidentul a avut loc la ora 13.00, în zona de Nord a Bucureștiului. Cadrele medicale au intervenit de urgență pentru a-l salva pe micuț și l-au transportat la spital pentru a i se face mai multe analize.

Un copil de trei ani a căzut de la etaj, în București. Polițiștii criminaliști au ajuns la fața locului

Copilul a alunecat și a căzut pe o balustradă de beton. Toată scena a fost văzută de una dintre muncitoarele care lucrează la parterul blocului. Aceasta a sunat imediat la 112 și a chemat ajutorul. În momentul în care a căzut, copilul se juca cu unul dintre frații săi.

Vecinii au fost cei care au ajuns prima dată lângă copil. Aceștia l-au ridicat de pe balustradă cu ajutorul unei scări. Minorul era conștient și în afara oricărui pericol când echipajele SMURD au ajuns la fața locului. Polițiștii criminaliști au venit la fața locului pentru a face o anchetă.

Copil, căzut de la etajul 3 al unui bloc din Botoșani. Părinții săi au decis să îi doneze organele

Incidentele de acest fel sunt din ce în ce mai dese. În urmă cu două luni, un băiețel de doar doi ani a căzut de la etjaul trei al unui bloc din Botoșani. Cel mic nu a mai putut fi salvat, iar medicii l-au diagnosticat cu moarte cerebrală.

Părinții au luat hotărârea ca medicii să facă prelevarea de organe. Inima și ficatul au ajuns la pacienți din Germania, pentru că în țara noastră nu erau copii care să necesite aceste organe. Însă a fost făcut un transplant de rinichi la Spitalul Parhon din Iași.

Părinții copilului de 2 ani și jumătate și-au dat acordul de prelevare a organelor, iar intervenția chirurgicală a durat mai bine de 6 ore.

Tragedia s-a întâmplat după ce micuțul a fost lăsat o clipă singur, băiețelul s-a urcat pe o piesă de mobilier, s-a sprijinit pe plasa de insecte și a căzut de la etajul 3 al blocului în care locuia.

A fost internat 9 zile în spitalul de la Botoșani, apoi a fost transferat cu elicopterul la Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria” din Iași.