O mare putere a lumii impune sancțiuni fiicelor lui Putin. Cine se mai află pe listă

O mare putere a lumii impune sancțiuni fiicelor lui Putin. Cine se mai află pe listă

O mare putere a lumii a anunțat că le sancționează pe cele două fiice adulte ale președintelui rus Vladimir Putin, ca parte a unei noi runde de măsuri punitive împotriva „apropiaților” liderului de la Kremlin, inclusiv oligarhii ruși și familiile acestora. Perechea — Maria Vorontsova (Putina) și Katerina Tikhonova — sunt acum supuse sancțiunilor fiscale și de altă natură.

Ce mare putere a lumii anunță sancțiuni pentru fiicele lui Putin

Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, fiicele adulte ale lui Putin, se numără printre cele 14 persoane care au fost incluse pe lista de sancțiuni a Canadei, în timp ce armata rusă intensifică atacurile în lupta lor pentru controlul Ucrainei de Est.

Vladimir Putin vorbește rar despre fiicele sale, identitățile acestora nu au fost niciodată confirmate de Kremlin și nicio femeie nu a spus public că liderul rus este tatăl ei. După ce SUA au impus sancțiuni pentru cele două fete în urmă cu câteva săptămâni, guvernul premierului Justin Trudeau urmează exemplul. Marți, 19 aprilie, mai mulți lideri mondiali s-au întâlnit virtual pentru a discuta despre războiul din Ucraina.

Cine sunt fetele liderului rus

Maria este medic și, potrivit guvernului american, „conduce programe finanțate de stat, care au primit miliarde de dolari de la Kremlin pentru cercetarea genetică și sunt supravegheate personal de Putin”. Katerina a fost descrisă drept un „director tehnologic a cărui activitate sprijină guvernul rus și industria de apărare”.

Lista Canadei vizează 14 persoane

Canada a aplicat sancțiuni celor două fiice adulte ale președintelui rus Vladimir Putin, care sunt suspectate că ascund averea tatălui lor, precum și altor 12 asociați ruși.

Sancțiunile anunțate de Canada vizează 14 persoane. Printre celelalte figuri marcante se numără oligarhii Petr Aven și Mikhail Fridman, antreprenorul și investitorul Oleg Boyko, precum și miliardarul Mikhail Gutseriev.

„Aceste acțiuni demonstrează că țara noastră nu va ceda să-i tragă la răspundere pe președintele rus Vladimir Putin și asociații săi, pentru complicitatea lor la invazia Ucrainei de către regimul rus”, se arată într-un comunicat al Afacerilor Globale din Canada.

Angajându-se că va continua cu măsuri suplimentare împotriva Rusiei, ministrul Afacerilor Externe, Melanie Joly, a declarat despre Canada că va „impune costuri severe” Kremlinului pentru crimele sale”.

SUA și Marea Britanie au făcut scut împotriva Rusiei

Mișcarea Canadei de a sancționa fiicele lui Vladimir Putin vine după ce SUA și Marea Britanie au făcut anunțuri similare la începutul acestei luni. Președintele american Joe Biden a vorbit cu liderii aliați, inclusiv cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau, despre războiul din Ucraina. Maria Lavrova, soția ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost inclusă și ea în ultima rundă de sancțiuni.