Ultimul film al lui Will Smith sare peste Oscaruri: interdicția primită de actor de a mai participa la gale se răsfrânge asupra unui posibil câștigător

Ultimul film al lui Will Smith sare peste Oscaruri: interdicția primită de actor de a mai participa la gale se răsfrânge asupra unui posibil câștigător

Apple a dat sâmbătă spre vizionare, pentru prima oară, Emancipation, un thriller-ul regizat de Antoine Fuqua, cu Will Smith în rolul unui sclav de culoare care își revine după ce este biciuit și aproape omorât, ca mai apoi să își caute familia.

Will Smith a făcut deja primele comentarii despre film, într-o discuție ulterioară ce a avut loc după proiecția privată de sâmbătă, desfășurată în timpul celei de-a 51-a Conferințe legislative anuale a Fundației Congressional Black Caucus din Washington.

Apple nu a stabilit o dată de lansare pentru acest film, dar se bănuia anterior că ar trebui să fie lansat la timp pentru a fi luat în considerare pentru premiile Oscar.

Emancipation spune povestea primelor fotografii devenite „virale”

Scenariul lui William N. Collage a fost inspirat de fotografiile care i-au fost făcute lui Peter, în 1863, când bărbatul, fost sclav, s-a alăturat armatei în speranța că așa își va găsi familia. Fotografiile au fost văzute de mulți, la vremea respectivă, și au stimulat opoziția față de sclavie.

Imaginile au fost un precursor simbolic al fotografiilor cu cadavrul lui Emmett Till, videoclipul cu Rodney King și, ulterior, videoclipul cu uciderea lui George Floyd.

Totuși, există o problemă: oricât de bun ar fi acest film, Will Smith deține o interdicție de zece ani de a mai participa la premiile Oscar în vreun fel, după palma pe care i-a aplicat-o comendiantului Chris Rock, la gala de anul acesta.

Așadar, rămâne de văzut care va fi evoluția Emancipation, în ceea ce privește eventualele premii pe care le-ar putea câștiga, având în vedere statutul de persona non grata a lui Smith.

Dincolo de asta, poate că fanii nu vor fi influențați de ceea ce s-a întâmplat la Oscar, iar acest film are toate șansele de a fi mult mai apreciat în sălile de cinematograf decât de eventualii critici care nu vor mai putea să evalueze oficial calitatea peliculei.