Ultima descoperire pe Marte pare să fie o intrare într-o locuință extraterestră: care este explicația

Ultima descoperire pe Marte pare să fie o intrare într-o locuință extraterestră: care este explicația

Una dintre cele mai recente fotografii transmise înapoi de la roverul Curiosity de pe Marte a dezvăluit o caracteristică destul de interesantă a stâncilor: ceea ce pare a fi o ușă perfect sculptată, amplasată în peisajul marțian.

Ușa este atât de ciudat de convingătoare, încât suntem aproape tentați să începem să credem că duce la o mică ascunzătoare pentru marțieni, sau poate la un portal către un alt Univers în întregime. Cel puțin, imaginea și caracteristica geologică pe care este surprinsă ar părea a fi suficiente pentru a inspira un film științifico-fantastic.

Structură ciudată pe Marte

Cu toate acestea, utilizatorii Reddit au subliniat că aceasta ar fi probabil rezultatul unui fel de rodare a stâncii – o parte din ea s-ar fi desprins.

În plus, în timp ce formațiunea de stâncă asemănătoare ușii poate părea a fi de dimensiune completă în imaginația noastră, este posibil ca aceasta să aibă doar câțiva centimetri înălțime în viața reală.

Puteți vedea o versiune mai mare, colorată a imaginii originale AICI. Forma ușii este în sus, spre partea de sus a imaginii, puțin la stânga. Imaginea a fost făcută la o caracteristică geologică cunoscută sub numele de Greenheugh Pediment, de către Mast Camera de la bordul Curiosity, pe 7 mai 2022.

În anii în care am avut acces la prim-planuri ale lui Marte, am avut parte de niște instantanee cu adevărat ciudate și minunate ale planetei roșii: cratere pline cu gheață, formațiuni stâncoase ciudate și scobite în munți și multe altele.

În ceea ce privește descoperirile înfricoșătoare din spațiu, care par să semene cu structurile „extraterestre”, este important să nu ne lăsăm prea creduli în ceea ce privește imaginile.

Poate vă amintiți obiectul ciudat, în formă de cub, observat pe Lună de roverul Yutu 2 din China anul trecut. După investigații suplimentare, s-a dovedit că această „colibă extraterestră” era, pur și simplu, o altă stâncă – cu trucuri de lumină și perspectivă dându-i forma sa cuboidă.

În mod similar, bănuim că această ușă misterioasă va avea, în cele din urmă, o explicație la fel de obișnuită, dar între timp ne distrăm din plin speculând.

Citește și: