Ucraina a recuperat orașul Irpin, dar tot ce a rămas în urma bombelor sunt ruine

Ucraina a recuperat orașul Irpin, dar tot ce a rămas în urma bombelor sunt ruine

Ucraina a reușit să recupereze orașul Irpin din mâinile Rusiei, preluând din nou controlul deplin. Totuși, orașul zace acum în ruine. Păpușa unui copil stă pe marginea drumului, acoperită de moloz și murdărie, în vreme ce suburbia Kievului este complet devastată de război, transmite CNN. Clădirea de lângă, spulberată în bucăți, a fost ținta unui atac direct al artileriei ruse. Mai multe detalii, în continuare.

Orașul Irprin a fost recuperat de ucraineni

Ucraina a preluat din nou controlul deplin asupra oraşului Irpin, unul dintre principalele puncte fierbinţi din apropierea capitalei Kiev. Au apărut și primele imagini care arată amploarea dezastrului din orașul pustiu, în care se mai aude doar vântul și zgomotul îndepărtat al exploziilor.

Păpușa unui copil zace murdară și plină de moloz la marginea străzii, fără a exista măcar vreun semn, oricât de mic, al prezenței celei care a deținut-o sau al vreunui locuitor al clădirii de lângă ea, care a fost spulberată în bucăți în urma unui atac al trupelor ruse, relatează CNN.

Sursa foto: CNN

Așa arată Irpin, sau ce a mai rămas din el, la doar câteva zile după ce forțele ucrainene au reușit să-l recupereze din mâinile rușilor.

Străzile orașului sunt pustii și încărcate de moloz, copacii sunt rupți, mașinile distruse, iar clădirile bombardate și incendiate – o imagine apocaliptică a ceea ce a fost odată un frumos oraș al Ucrainei.

Citește și: Primarul din Irpin a primit o propunere șocantă din partea rușilor. Ce au oferit în schimbul orașului

Suburbia Kievului zace acum în ruine

Zona este în continuare foarte periculoasă, fiind interzisă civililor. Pe măsură ce luptele continuă în zonele din apropiere de Bucha și Hostomel, Irpin este încă în raza de acțiune pentru artileria rusă.

„Așa este mai sigur“, explică Andriy, un soldat ucrainean de 29 de ani. „Este cel mai bun mod de a evita artileria rusă“, continuă el.

Peste râul Irpin, distrugerile cauzate de mai bine de o lună de confruntări între forțele ruse și cele ucrainene se pot observa pretutindeni. Există puține ferestre care au rămas întregi, în vreme ce echipamentele militare dărâmate sau distruse sunt peste tot.

Majoritatea locuitorilor orașului au fugit, dar Ivan Boyko a decis să rămână. Bărbatul și-a trimis familia departe, în siguranță, optând să îndure singur infernul ofensivei ruse.

„Am 66 de ani, nu îmi mai este frică“, spune el.

Citește și: