Ubisoft neagă toate zvonurile: ce se întâmplă cu dezvoltatorul francez

Ubisoft neagă toate zvonurile: ce se întâmplă cu dezvoltatorul francez

Yves Guillemot a precizat că editorul francez nu este interesat de o achiziție.

Rezolvând zvonurile potrivit cărora firmele de capital privat ar putea căuta să achiziționeze editorul francez Ubisoft, CEO-ul Yves Guillemot a declarat că firma are „tot ce avem nevoie pentru a rămâne independenți”.

Potrivit raportului anterior, rechinii metaforici se învârt, în mare parte din cauza prețului de deflație al acțiunilor Ubisoft – se tranzacționează în prezent la 41,61 EUR, mai puțin de jumătate din valoarea sa la începutul anului 2021 – și poate un anumit FOMO determinat de mișcările mari recente ale Microsoft, Sony, Take-Two și Embracer. Dar Guillemot a spus clar că nu este interesat să se vândă.

„S-a vorbit mult despre consolidare în industrie, și în special despre Ubisoft”, a spus Guillemot. „Poziția noastră generală este clară și binecunoscută: așa cum am spus în februarie anul trecut, avem tot ce ne trebuie pentru a rămâne independenți. Avem talentul, scara industrială și financiară și un portofoliu mare de IP-uri puternice pentru a crea valoare masivă în anii următori.”

Ubisoft poate să rămână independent

Partea pozitivă a speculațiilor, a spus Guillemot, este că „pune la vedere atractivitatea și valoarea reală a activelor noastre și potențialul nostru de creare de valoare”.

Comentariile lui Guillemot reamintesc de ce a spus în februarie, când posibilitatea unei cumpărări a fost ridicată în timpul apelului pentru investitori al companiei din T3. De asemenea, el și-a repetat angajamentul de a lua în considerare orice ofertă, deși a fost puțin mai clar că acest lucru se datorează în primul rând pentru că firma este obligată legal să facă acest lucru: „Am menționat anterior, ca firmă cotată la bursă este o practică standard ca managementul să facă acest lucru, să revizuiască orice ofertă în interesul tuturor acționarilor și al echipelor noastre creative”, a spus el.

Totul este ipotetic în acest moment, dar nu va fi prima luptă de preluare a Ubisoft dacă vine vorba de asta: editorul și-a petrecut cea mai mare parte a anului 2016 pentru a evita o preluare ostilă de către Vivendi, care la un moment dat părea destul de probabil să reușească. Rezistența la o preluare nu este în întregime un mister: Ubisoft a fost fondată în 1986 de familia Guillemot — Yves, CEO-ul și frații săi Christian, Claude, Gerard și Michel — și, deși acum este o companie cotată la bursă, ei încă dețin 22,3% din acțiunile cu drept de vot net.

Citește și: