Trupele ruse și-au călcat propriul comandant cu tancul. Șapte generali ruși au fost uciși în războiul din Ucraina VIDEO

Trupele ruse și-au călcat propriul comandant cu tancul. Șapte generali ruși au fost uciși în războiul din Ucraina VIDEO

Oficialii occidentali au declarat că ei cred că un comandant rus a fost călcat de forțele răzvrătite în timpul luptelor din Ucraina, într-un semn a ceea ce au descris ca fiind „provocările morale” cu care se confruntă forțele invadatoare.

Un comandant rus, călcat cu tancul de propriii soldați

Aceștia au subliniat – și au repetat – rapoartele de la începutul acestei săptămâni ale unui jurnalist ucrainean, potrivit cărora un colonel a fost călcat de un tanc. Unele rapoarte au spus că acesta ar fi murit din cauza rănilor suferite.

Un oficial a declarat că ei cred că comandantul brigăzii a fost „ucis de propriile sale trupe” ca „o consecință a dimensiunii pierderilor suferite de brigada sa” în luptele acerbe.

Cu toate acestea, în timp ce existau unele dovezi care să confirme afirmația, era mai puțin clar dacă, așa cum susțineau oficialii occidentali, colonelul murise. Vineri seară, aceștia și-au retras parțial afirmația în lumina dovezilor contradictorii de pe rețelele de socializare. Aceștia au declarat că încercau să clarifice dacă acesta era în viață sau mort – și au precizat că punctul cheie era faptul că a fost victima unei revolte, nu dacă a fost ucis sau nu.

Raportul inițial despre răzvrătire a fost făcut miercuri pe Facebook de către un jurnalist ucrainean, Roman Tsymbaliuk, care a spus că aceasta a avut loc după ce unitatea, care a luptat în Makariv, la vest de Kiev, a pierdut „aproximativ 50% din personal”.

„După ce a ales un moment convenabil, în timpul luptei, a trecut peste comandantul care se afla lângă el, rănindu-l la ambele picioare”, a scris jurnalistul. Colonelul a fost apoi mutat la un spital din Belarus.

Un alt filmuleț difuzat de liderul cecen, Ramzan Kadîrov, un aliat apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, îl arată pe comandantul Iuri Medvedev transportat de trupele medicale, în care se vede clar că este în viață.

În filmare, un luptător cecen vorbește cu un soldat aflat pe o targă, care are în mod clar răni la picior, spunând: „Nu, nu, nu: „Stai puțin… Cum te simți? EȘTI BINE? Vorbește cu noi …” Soldatul rănit îi răspunde: „Sunt bine. De unde ești?”

Moralul trupelor ruse scade pe zi ce trece

Marea Britanie și alte țări occidentale consideră că forțele rusești suferă de un moral din ce în ce mai scăzut, pe măsură ce înregistrează pierderi grele în lupte. SUA a estimat că 7.000 de ruși au fost uciși, dintr-o forță de invazie de aproximativ 150.000 de oameni.

Oficialii occidentali cred că aproximativ o șesime sau poate o cincime din forța de invazie inițială a Rusiei, care cuprindea aproximativ 20 de grupuri tactice de batalioane, „nu mai este eficientă în luptă” – un grad ridicat de pierderi, care reflectă invazia ratată și riposta acerbă a Ucrainei.

Șapte generali ruși au fost uciși în lupte, care au dus, de asemenea, la câteva mii de morți militari ucraineni și victime civile. Cea mai recentă cifră oficială a ONU privind decesele civile este de 1.081, dar aceasta este aproape sigur o subestimare.

 

Citește și: