Trupele din Ucraina au ucis un alt comandant rus de top, lângă Mariupol. Forțele lui Putin se confruntă cu pierderi grele

Trupele din Ucraina au ucis un alt comandant rus de top, lângă Mariupol. Forțele lui Putin se confruntă cu pierderi grele

Ucraina bifează o nouă victorie. Un alt comandant de top al lui Putin a fost ucis lângă Mariupol. De la începutul războiului în țara vecină, Rusia a înregistrat deja șapte pierderi grele. Anunțul a fost făcut de un ofițer al Armatei ucrainene, Anatoly Stefan. Mai multe detalii, în paragrafele de mai jos ale acestui articol.

Rusia mai pierde un comandant de top

Ucraina a anunțat miercuri că a ucis un alt comandant rus de top în apropiere de Mariupol, orașul-port asediat nemilos de ruși. Țara condusă de Volodimir Zelenski a bifat o nouă victorie, după ce a eliminat încă un comandant al armatei ruse.

Este vorba despre colonelul Alexei Sharov, comandantul Brigăzii 810 Marină a armatei lui Vladimir Putin. Comandantul a fost ucis în timpul luptelor care se dau în apropiere de Mariupol, supus blocadei crunte de trei săptămâni.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de un ofițer al Armatei ucrainene – Anatoly Stefan (Stirlitz). În ultimele zile, armata rusă a pierdut mai mulți comandanți în interiorul Ucrainei. Publicația The Sun informează că Vladimir Putin ar fi pierdut astăzi cel de-al 15-lea comandant de top de la începutul invaziei.

Citește și: Volodimir Zelenski, despre pierderile suferite de Rusia. „Am distrus 31 de batalioane”. Ce planuri de viitor a anunțat președintele ucrainean

Comandanții ruși uciși de Ucraina până acum

Sâmbătă, Ucraina anunța că a mai eliminat încă un comandant rus de top: general-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse. Acesta a fost ucis în timpul unui atac al forțelor ucrainene asupra aerodromului de la Cernobaevka, pe 19 martie.

Pe data de 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost omorât de miliţiile ucrainene „Azov“. Oleg Mitiaev a fost al cincilea comandant rus lichidat de ucraineni.

Anterior, pe 11 martie, autoritățile ucrainene anunțau eliminarea a altor doi comandanți ruși: general-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, care și-a pierdut viața în luptele de la Harkov, și generalul Andrei Kolesnikov – comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Rusiei.

Cu peste o săptămână în urmă, era eliminat general-maiorul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei. Pe 3 martie, presa ucraineană anunța că acesta a fost ucis. Decesul lui Suhovețki a fost confirmat și de soldații ruși pe rețeaua rusă de socializare VKontakte.

Prima pierdere importantă în rândul armatei ruse a fost înregistrată la numai două zile de la începutul invaziei în Ucraina. Este vorba despre Magomed Tuşaev, mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, care a murit la 26 februarie, lângă Kiev.