Volodimir Zelenski, despre pierderile suferite de Rusia. „Am distrus 31 de batalioane”. Ce planuri de viitor a anunțat președintele ucrainean

Volodimir Zelenski, despre pierderile suferite de Rusia. „Am distrus 31 de batalioane”. Ce planuri de viitor a anunțat președintele ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o nouă intervenție sâmbătă, 12 martie, în cea de-a 17-a zi de război între granițele statului pe care îl conduce. Liderul de la Kiev a anunțat informații importante privind pierderile suferite de armata rusă. Oficialul din Ucraina susține că Rusia a avut cele mai mari pierderi din ultimele decenii, după ce un număr de 31 de batalioane ar fi fost distrus de forțele ucrainene. În plus, președintele Zelenski a anunțat și care sunt pașii următori pe care îi ia în calcul în contextul actual.

Volodimir Zelenski, detalii despre pierderile suferite de Rusia. Ce daune a înregistrat armata lui Putin

Într-o nouă intervenție înregistrată de către președintele Zelenski, liderul de la Kiev a transmis date cu privire la pierderile suferite de armata din Rusia. Șeful statului ucrainean susține că forțele armatei ruse ar fi suferit cele mai mari daune din ultimele decenii. El a apreciat că 31 de batalioane rusești ar fi fost eliminate din luptă de soldații ucraineni.

Conform anunțului făcut de președintele Ucrainei, sâmbătă, pe rețelele de socializare, forța ofensivă a Rusiei ar fi înregistrat pierderi însemnate. Astfel, 31 de grupuri tactice ale rușilor ar fi fost puse în situația de a nu mai putea susține luptele, susține liderul de la Kiev, citat de BBC.

În urmă cu o zi, oficialii ucraineni raportau presupusele daune resimțite de forțele ruse de la debutul invaziei în Ucraina, din 24 februarie. Potrivit datelor furnizate recent de BBC, Rusia ar fi pierdut aproximativ 12.000 de soldați, 57 de avioane, 83 de elicoptere și 353 de tancuri, 125 de piese de artilerie, 1165 de transportoare blindate, precum și 58 de lansatoare de rachete, 2 vase, 558 de vehicule militare 7 drone și 31 de instalații anti-aeriene.

Liderul ucrainean continuă planurile de aderare la Uniunea Europeană

De asemenea, președintele Zelenski a anunțat că acordul privind crearea de coridoare umanitare pe teritoriul Ucrainei este respectat de armata statului pe care îl conduce. Astfel, soldații ucraineni respectă încetarea focului pe parcursul transferului populației. Totodată, în cadrul intervenției sale recente, Volodimir Zelenski a solicitat eliberarea primarului din Melitopol, care ar fi fost răpit de soldații ruși. Liderul de la Kiev a purtat o discuție în acest sens cu omologul francez, precum și cu cel german.

În plus, oficialul ucrainean a anunțat că țara sa continuă să lucreze alături de membrii Comisiei Europene pentru a accelera aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. De asemenea, Zelenski a transmis că se așteaptă ca, în contextul neîncetării focurilor, statele membre UE să continue aplicarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Citește și: