Trucuri Google Photos – cum ștergi fotografii fără confirmări suplimentare și scapi de stres

Trucuri Google Photos - cum ștergi fotografii fără confirmări suplimentare și scapi de stres

Google Photos vine la pachet cu o serie stufoasă de beneficii, iar majoritatea posesorilor de terminale cu Android sunt dependenți de funcționalitatea aplicației de la Google. Din păcate, chiar dacă vorbim de o aplicație oficială, aceasta nu are drepturi deosebite asupra datelor din telefonul tău și sunt șanse mari ca, ocazional, să te streseze.

În momentul în care folosești Google Photos pentru a-ți administra fotografiile de pe telefon, sunt șanse foarte mari ca în momentul în care când vrei să ștergi o imagine, să fie nevoie să dai o permisiune suplimentară aplicației, de fiecare dată. Excepția de la această regulă ține de telefoanele Google Pixel, dar numărul posesorilor de Pixel nu este unul extraordinar de mare.

Cum rezolvi problema permisiunilor pe Android

În Android 11, la fel în versiunile recente de iOS, Google a defalcat permisiunile de acces la datele stocate pe telefon. Asta înseamnă că un program are nevoie de permisiuni suplimentare dacă vrea să-ți acceseze pozele, documentele, fișierele descărcate (downloads), contactele și așa mai departe. Mai mult decât atât, programele au acces doar la tipurile de fișiere pe care le pot administra. În cazul Google Photos, discutăm de fișiere media, poze sau filme. Nu mai există permisiuni de genul totul sau nimic.

În teorie, inițiativa este una pozitivă. În practică, este o sursă de stres. Programe oficiale precum Google Photos îți cer permisiuni suplimentare de fiecare dată când faci o operațiune simplă precum ștergerea unor fotografii.

Ca să rezolvi problema pe un terminal cu Android 12, în primul rând, trebuie să intri în Setări sau Settings, la secțiunea Apple, unde ai o listă cu toate aplicațiile instalate, la fel ca în captura de mai sus. În colțul din dreapta sus, apasă pe cele trei bulinuțe și intră la secțiunea Special access. Pe unele terminale, Special Access s-ar putea să fie chiar în fereastra care apare când intri în Apps. În orice caz, imediat după, te interesează secțiunea Manage Media sau Media Management Apps (Aplicații pentru administrarea media). De acolo, este suficient să bifezi Google Photos. Modificările intră în vigoare în timp real.