Cum îți ascunzi imaginile sensibile pe Android: Google Photos tocmai ți-a făcut sarcina mai ușoară

Cum îți ascunzi imaginile sensibile pe Android: Google Photos tocmai ți-a făcut sarcina mai ușoară

Încă de la primele versiuni de Pixel, Google a oferit pe telefoanele sale câteva funcții suplimentare. Acum, dacă îți dorești să-ți ascunzi niște fotografii sensibile pe Android cu Google Photos, nu mai ai nevoie de Pixel.

Google Photos este o aplicație foarte bună pentru administrarea unei colecții stufoase de fotografii, dar tocmai a devenit și mai utilă în vara aceasta. Funcția revoluționară a fost dezvăluită în luna mai a acestui an, în cadrul Google IO 2021, dar a devenit disponibilă câteva luni mai târziu pe terminalele Pixel. Acum, începe să fie disponibilă și pe alte terminale cu Android, începând cu cele produse de Samsung, conform Sammobile.

Locked Folder în Google Photos sau albumul securizat cu nuduri

Încă de la început, noua funcție dezvăluită de Google a fost asociată cu ideea de fotografii erotice, pe care nu ți-ai dori să le vadă cineva când face un scroll fugitiv prin fotografiile tale de la o nuntă sau un botez. Indiferent de scopul în care folosești însă Locked Folder, alt aspect contează mai mult. Cum profiți de noua funcție, în cazul în care îți este deja disponibilă pe telefonul tău cu Android. Nu de alta, dar după aceea, îți vei putea accesa câteva imagini sau clipuri video doar printr-un cod se securitate particularizat și prin autentificare biometrică, prin amprentă sau autentificare facială.

Pentru a folosi noua funcție, intră în Google Photos, după ce te-ai asigurat că ai ultima versiune descărcată din Play Store, accesează Library din stânga sus și intră la Utilites, foarte aproape de marginea superioară. Acolo, ar trebui să ai un buton dedicat cu ”Set up Locked Folder”. Urmezi câțiva pași de configurare inițială și îți adaugi imaginile și clipurile dorite la fel ca în orice album din Photos. Momentan, funcția a fost confirmată ca fiind disponibilă pe Galaxy S10 și Fold3, dar și pe terminale Oppo sau OnePlus.

Ca o notă de subsol, conținut media din Locked Folder este disponibil doar pe telefonul tău, nu se mai sincronizează în cloud, nu-l mai găsești în Google Photos de pe alte dispozitive sau din browser. Cu alte cuvinte, dacă îți pierzi telefonul, ai pierdut și acele clipuri și imagini. Gigantul din Mountain View detaliază toate particularitățile din spatele noii funcții aici.

Citește și: