Meta încearcă să își repare imaginea: ce măsura a luat compania condusă de Mark Zuckerberg

Meta încearcă să își repare imaginea: ce măsura a luat compania condusă de Mark Zuckerberg

Facebook a interzis șapte companii pentru activitatea lor suspicioasă.

Companiile vizate sunt Cobwebs, Cognyte, Black Cube, Bluehawk CI, BelltroX și Cytrox. Cercetătorii de securitate de la Facebook au identificat, de asemenea, „o entitate necunoscută în China”, care „dezvolta software de supraveghere” și folosea software de recunoaștere facială. Cercetătorii Facebook nu au spus cine se află în spatele grupului, dar au spus că software-ul a fost folosit de „poliții interne” din țară.

În timp ce unele dintre companii produc programe spyware, grupurile folosesc și alte tactici, inclusiv inginerie socială cu conturi false pentru a obține acces la informațiile personale ale țintelor.

Șeful de securitate al Meta, Nathaniel Gleicher, a spus că, deși s-a acordat multă atenție grupurilor de „hacking for hire” precum NSO, industria mai largă a „supravegherii” este, de asemenea, îngrijorătoare. „Unul dintre lucrurile care caracterizează industria de supraveghere sau de angajare este țintirea fără discernământ”, a spus el.

Intimitate în epoca internetului

Spionajul cibernetic devine o problemă foarte greu de rezolvat.

Mercenarii cibernetici susțin adesea că serviciile lor și supravegherea lor au fost menite să se concentreze pe urmărirea criminalilor și teroriștilor. Dar ancheta noastră și investigațiile similare… au demonstrat că țintirea este de fapt nediscriminatorie și include jurnaliști, dizidenți, critici ai regimurilor autoritare, familii ale figurilor opoziției și activiști pentru drepturile omului.”

„Black Cube obține consiliere juridică în fiecare jurisdicție în care ne desfășurăm activitatea pentru a ne asigura că toate activitățile agenților noștri sunt pe deplin conforme cu legile locale”, a spus un reprezentat al companiei Black Cube.

În total, Meta spune că va notifica „aproximativ 50.000” de oameni din peste 100 de țări despre care crede că au fost vizați de aceste companii. Facebook le va recomanda acestor utilizatori să-și revizuiască setările de confidențialitate și să activeze măsuri suplimentare de securitate a contului, cum ar fi autentificarea cu doi factori.