25 iun. 2022 | 10:00

Trucuri Chrome, Firefox, Edge – cum deschizi un link într-un tab nou din browser, în trei feluri

ACTUALITATE
Trucuri Chrome, Firefox, Edge - cum deschizi un link într-un tab nou din browser, în trei feluri

Browserul tău preferat vine la pachet cu o serie stufoasă de trucuri pe care ar fi bine să le înveți. Nici măcar nu contează dacă folosești Google Chrome, Mozilla Firefox sau Microsoft Edge. Indiferent dacă vorbim de combinații de taste sau diverse scurtături, funcționează în aproape orice browser.

În ziua de azi, multe site-uri îți deschid automat linkurile accesate în tab-uri noi, suplimentare. Așa funcționează și Playtech.ro. Sumedenia de tab-uri deschise a devenit o constantă a internetului în 2022, chiar dacă nici măcar nu mai știi când și de ce le-ai deschis. Dincolo de dezordinea din spatele a zeci sau sute de tab-uri, există însă foarte multe situații în care vrei să deschizi un link fără să pierzi sau închizi pagina accesată anterior. Aici îți vor fi de folos trucurile pe care le voi detalia mai jos. După cum am menționat în introducere, funcționează la fel de bine în Google Chrome, Firefox sau Edge.

Cum deschizi un link într-un tab nou, în trei feluri

Cea mai rapidă cale prin care poți deschide un link într-un tab nou, mai ales dacă ai o afinitate pentru a sta toată ziua cu mâna pe tastatură, cea mai eficientă cale este să ții apăsată tasta CTRL, în timp ce faci click pe un link. Dacă ești utilizator de Mac, obții aceleași rezultate odată cu apăsarea tastei CMD + Click pe linkul dorit.

În cazul în care stai toată ziua cu mâna pe mouse și ai, în mod inevitabil, un mouse cu rotiță de scroll, poți apăsa pe rotiță, după ce ai poziționat cursorul deasupra linkului dorit. Ca referință, rotița funcționează ca un al treilea buton la mouse, de aici și această funcționalitate care există dinaintea scroll-ului devenit între timp indispensabil.

Ultima și cea mai uzuală metodă pentru a deschide un link într-un tab nou implică să faci click dreapta pe el și, din meniul contextual, să optezi pentru Open link in new tab.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele