Schimbarea de la Google la care nimeni nu se aștepta. Ce planuri are gigantul tech

Schimbarea de la Google la care nimeni nu se aștepta. Ce planuri are gigantul tech

Google are planuri mari de viitor. Se pare că vrea să introducă schimbări radicale în privința componentelor de bază pe care le folosește în dispozitivele sale.

Mai exact, gigantul tech Google plănuiește să-și folosească procesoarele în Chromebookuri și tablete care rulează pe sistemul de operare Chrome al companiei. Acest lucru s-ar putea întâmpla în jurul anului 2023.

CPU-urile pot fi considerate ca fiind creierele unui computer, deoarece îndeplinesc toate sarcinile principale ale unui dispozitiv.

În prezent, Google folosește procesoare realizate de Intel și AMD pentru a alimenta Chromebookurile sale. Noile cipuri Google se bazează pe planuri de la Arm, proiectantul britanic de cipuri SoftBank , ale cărui arhitecturi de cipuri alimentează 90% din smartphone-urile lumii.

La începutul acestei luni, Google a anunțat că își va construi propriul procesor pentru smartphone numit Google Tensor. Cipul va alimenta noile dispozitive Pixel 6 și Pixel 6 Pro care vor fi puse în vânzare în această toamnă.

Acesta este un alt exemplu al unei companii Big Tech care își construiește propriile cipuri în loc să se bazeze pe un producător de cipuri tradițional precum Qualcomm sau Intel.

A furat Google ideea celor de la Apple?

Google pare să se fi inspirat de la Apple, care folosește propriile procesoare în noile sale computere în locul cipurilor Intel . Și, ca și Apple, Google folosește o arhitectură bazată pe Arm. Procesoarele de armare au o putere mai mică și sunt utilizate în întreaga industrie pentru dispozitive mobile, de la telefoane la tablete și laptopuri.

Qualcomm a declarat că va continua să colaboreze îndeaproape cu Google pentru produsele actuale și viitoare bazate pe platforma sa Snapdragon.

Numele Google Tensor este un indiciu către numele Unității de procesare a tensorilor Google pe care compania o folosește pentru cloud computing. Este un sistem complet pe un cip sau SoC, despre care compania spune că va oferi îmbunătățiri semnificative procesării fotografiilor și a videoclipurilor.

De asemenea, include un procesor dedicat care rulează aplicații de inteligență artificială, pe lângă un procesor, GPU și procesor de semnal de imagine.

Acesta va permite telefonului să proceseze mai multe informații pe dispozitiv în loc să fie nevoit să trimită date în cloud.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: